Κόσμος

Πούτιν… υποκλίνεται στον «πραγματικό φίλο της Ρωσίας», Μανώλη Γλέζο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα του για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου, το οποίο απέστειλε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζει τον Μανώλη Γλέζο πραγματικό φίλο της Ρωσίας και σταθερό υποστηρικτή της εδραίωσης της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ο οποίος συνέβαλλε στο αγώνα κατά της διαστρέβλωσης της Ιστορίας.

Το τηλεγράφημα του Ρώσου προέδρου μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Επίσης το πλήρες τηλεγράφημα κοινοποίησε η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, μέσω της σελίδας της στο Facebook, και έχει ως εξής

“ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ, ΚΥΡΙΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μόσχα, Κρεμλίνο, 1 Απριλίου 2020

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Δεχθείτε παρακαλώ τα βαθιά συλλυπητήρια για την απώλεια του εξέχοντος πολιτικού και κοινωνικού παράγοντα της Ελλάδας, Ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζου.

Click4more: Μανώλης Γλέζος: Βουβό αντίο στον μεγάλο Έλληνα

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν ένας πραγματικός φίλος της χώρας μας, υποστηρικτής – βάσει αρχών – της ενίσχυσης της αμοιβαία επωφελούς ρώσο-ελληνικής συνεργασίας.

Συνέβαλε προσωπικά τα μέγιστα στον αγώνα κατά της διαστρέβλωσης της ιστορίας, της λεγόμενης αθώωσης των Ναζί και των δωσίλογών τους. Η καλή μνήμη για αυτόν θα μείνει στις καρδιές των Ρώσων πολιτών.

Παρακαλώ να μεταφέρετε τα λόγια της ειλικρινούς συμπόνιας και της υποστήριξης στους συγγενείς και τους οικείους του εκλιπόντος.

Μετά τιμής,

Βλαντιμίρ Πούτιν”.

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 1