Κόσμος

Πραξικόπημα Μιανμάρ: Ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον διαδήλωσης υγειονομικών – Πληροφορίες για θύματα (pics)

Συνεχίζονται οι αιματηρές διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος στην Μιανμάρ, με τις δυνάμεις ασφαλείας αυτή τη φορά να ανοίγουν πυρ εναντίον συγκέντρωσης υγειονομικών στη Μάνταλεϊ. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, υπάρχουν θύματα. 

Πολίτες που αντιτίθενται στο πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου που ανέτρεψε την κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους εναντίον του στρατού στη διάρκεια της παραδοσιακής γιορτής για το νέο έτος με σειρά ενεργειών και πορειών. Υγειονομικό προσωπικό, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας κατά του πραξικοπήματος, συγκεντρώθηκε στη Μάνταλεϊ το πρωί της Πέμπτης (15/4), όμως σύντομα έφτασαν στο σημείο στρατιώτες για να τους διαλύσουν, ανοίγοντας πυρ και κάνοντας συλλήψεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizzima.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι δεν διαθέτει λεπτομέρειες για τις συλλήψεις και τα θύματα. Η βιρμανική υπηρεσία του BBC επίσης μετέδωσε την καταστολή της διαδήλωσης των υγειονομικών.

Το πραξικόπημα έχει βυθίσει τη Μιανμάρ σε κρίση, έπειτα από 10 χρόνια στη διάρκεια των οποίων η χώρα έκανε βήματα προς τη δημοκρατία, με καθημερινές διαδηλώσεις και εκστρατείες ανυπακοής, περιλαμβανομένων απεργιών σε πολλούς τομείς οι οποίες έχουν επιφέρει πλήγμα στην οικονομία της χώρας.

Ο πενθήμερος εορτασμός του νέου έτους, μια γιορτή γνωστή ως Thingyan, ξεκίνησε την Τρίτη, όμως οι φιλοδημοκρατικοί ακτιβιστές ακύρωσαν τις καθιερωμένες γιορτές για να επικεντρωθούν στις κινητοποιήσεις εναντίον του στρατού.

Η Ένωση Αρωγής Πολιτικών Κρατούμενων (ΑΑΡΡ) έχει ανακοινώσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει 715 διαδηλωτές από την 1η Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»
Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι το αρχικό ειρηνευτικό σχέδιο των 28 σημείων των ΗΠΑ έχει μειωθεί σε 20 σημεία, με τα «ανοιχτά αντιουκρανικά σημεία» να έχουν αφαιρεθεί
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα γενέθλιά του «εθνική επέτειο» και καταργεί τις αργίες που μνημονεύουν τον αγώνα των Αφροαμερικανών
Την ημέρα των γενεθλίων του, 14 Ιουνίου, οι Αμερικάνοι θα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όλα τα εθνικά πάρκα της χώρας - Δεν θα ισχύει όμως πια το ίδιο για τις αργίες που είναι αφιερωμένες στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών
Ντόναλντ Τραμπ