Κόσμος

Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Για τρίτη ημέρα στους δρόμους – Σε γενική απεργία καλούν οι διαδηλωτές

Πάνω από χίλιοι άνθρωποι άρχισαν το πρωί της Δευτέρας να κάνουν πορεία στους δρόμους της Ρανγκούν στην Μιανμάρ, διαδηλώνοντας —για τρίτη συνεχόμενη ημέρα— εναντίον του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου που ανέτρεψε την κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Συμμετέχω στο κίνημα επειδή δεν θέλω τη δικτατορία», είπε η Χνιν Ταζίν, εργαζόμενη σε βιομηχανία έτοιμων ενδυμάτων, ενώ οι διαδηλωτές καλούσαν με συνθήματά τους να κηρυχθεί γενική απεργία.

Αντλίες νερού εναντίον διαδηλωτών στην πρωτεύουσα

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης χρησιμοποίησαν την Δευτέρα αντλίες νερού υπό πίεση για να απωθήσουν πολίτες που διαδηλώνουν στη Ναϊπιντάου, την πρωτεύουσα της Μιανμάρ, εναντίον του στρατιωτικού πραξικοπήματος, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. Πλάνα που αναμεταδόθηκαν απευθείας μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν τους δύο διαδηλωτές πεσμένους στο έδαφος, αφού χτυπήθηκαν απευθείας από το νερό που εκτόξευσαν με τις αντλίες οι δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Μεγάλες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές πόλεις της χώρας, μία εβδομάδα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους στρατηγούς, που ανέτρεψαν την κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι.

Το Σάββατο και την Κυριακή δεκάδες χιλιάδες πολίτες της άλλοτε Βιρμανίας συμμετείχαν σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Επρόκειτο για τις μεγαλύτερες μαζικές κινητοποιήσεις μετά τον ξεσηκωμό του λαού το 2007.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς αναλαμβάνει καγκελάριος της Γερμανίας – Ο ξεχασμένος υποψήφιος που έχει να ανέβει ένα «βουνό»
Θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία πολιτικός που εκλέγεται καγκελάριος της Γερμανίας (μετά τον Κόνραντ Αντενάουερ – 73 ετών το 1949) και αυτός με το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό (25,5%)
Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς 3
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1