Κόσμος

Πράσινο φως από Ερντογάν για να πολεμήσει η Τουρκία το Ισλαμικό Κράτος

Η Τουρκία δε μπορεί να παραμείνει εκτός του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, η χώρα του οποίου θα αποφασίσει την εβδομάδα αυτή τον τρόπο εμπλοκής της.

Εδώ και πολλούς μήνες, η προσεκτική στάση της Τουρκίας έναντι του Ισλαμικού Κράτους είχε απογοητεύσει τις χώρες της Δύσης, όμως το πρόσφατο ταξίδι του Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ φαίνεται πως άλλαξε τα δεδομένα.

«Θα διεξάγουμε συζητήσεις με τους εμπλεκόμενες αρχές αυτήν την εβδομάδα. Θα βρεθούμε εκεί όπου πρέπει να βρισκόμαστε. Δε μπορούμε να παραμείνουμε εκτός όλου αυτού» υπογράμμισε ο Ερντογάν σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι μια χερσαία επέμβαση θα μπορούσε να καταστεί απαραίτητη. Ο Ταγίπ Ερντογάν διευκρίνισε ότι δεν πιστεύει ότι μια στρατιωτική δράση θα είναι αρκετή προκειμένου να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος και ότι μακροπρόθεσμες λύσεις πρέπει να βρεθούν οι οποίες θα διευθετούν τα πολιτικά προβλήματα της Συρίας και του Ιράκ. «Το να στέλνουμε βόμβες δε μπορεί παρά να είναι μια προσωρινή λύση» υπογράμμισε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποσχέσεις Ερντογάν για την εγκαθίδρυση ζώνης ασφαλείας στη Συρία

Μετά τις πιέσεις ο Ερντογάν αλλάζει στάση απέναντι στους τζιχαντιστές

Όταν ο Ερντογάν “κατάπιε” το Κυπριακό από το βήμα του ΟΗΕ!

Ο Ερντογάν θέλει ατομική βόμβα! Η Δύση ανησυχεί τι γράφουν οι Γερμανοί

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2