Κόσμος

Πρέσβης Ουκρανίας: Δεν συνθηκολογούμε με τη Ρωσία – Θα νικήσουμε είτε στρατιωτικά, είτε διπλωματικά

Για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα του, μετά την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας, μίλησε ο πρέσβης της Ουκρανίας Σεργκέι Σουτένκο, κατά την διάρκεια του 10ου περιφερειακού συνεδρίου Regional Growth Conference (RGC) στην Πάτρα.

Ο Σεργκέι Σουτένκο σημείωσε πως χιλιάδες ανθρώπινες ζωές χάνονται στον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι η Ρωσία θέλει να κατεδαφίσει μεγάλες πόλεις της χώρας του. Ο Ουκρανός πρέσβης τόνισε δε ότι το Κίεβο δεν πρόκειται να συνθηκολογήσει και με τη Μόσχα. 

«Δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε, δεν θα χαρίσουμε ούτε μία σπιθαμή από τα εδάφη μας. Θα καταφέρουμε την ήττα της Ρωσίας είτε στρατιωτικά είτε διπλωματικά» είπε χαρακτηριστικά ο Σεργκέι Σουτένκο. Ο Ουκρανός πρέσβης δεν παρέλειψε να ζητήσει μεγαλύτερη βοήθεια από τους συμμάχους του Κιέβου σε αυτό τον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία.

Από την πλευρά του, ο Σουηδός πρέσβης, Johan Borgstam τόνισε πως η επιλογή της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ εδράζεται από την επεκτατική πολιτική της Ρωσίας.

Παρατήρησε πως η Ρωσία έχει αλλάξει άρδην τόσο από θεσμικής απόψεως όσο και σε θέματα ασφάλειας, προς το χειρότερο. Με αυτή τη συνθήκη, όπως είπε, ήταν μονόδρομος η απόφαση της Σουηδίας να κάνει αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ την 8η Μαΐου. Ανέφερε πως η Ρωσία δεν επιτέθηκε απλώς στην Ουκρανία αλλά στην τάξη ασφαλείας που ίσχυε μέχρι εκείνη τη μέρα.

Πρόσθεσε πως πλέον η Ρωσία φαίνεται πως είναι ικανή να χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής και πως σε αυτή τη νέα τάξη η Σουηδία έπρεπε να προσαρμοστεί. Οι νέες αυτές συνθήκες απαιτούσαν συλλογικούς στρατιωτικούς μηχανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ.

Τέλος, συμπλήρωσε πως η Ουκρανία δεν έγινε στόχος γιατί ήθελε να μπει στο ΝΑΤΟ αλλά επειδή δεν ήταν μέλος του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατέρρευσε βιομηχανική σήραγγα στο Λος Άντζελες - Διασώθηκαν οι 15 εργάτες που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια
Οι αρχές με γερανούς προσπάθησαν να απομακρύνουν τα μπάζα και να ανασύρουν τους εργαζόμενους -  Η κατάρρευση της σήραγγας προκάλεσε ζημιές στις γραμμές επικοινωνίας
Σήραγγα
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα