Κόσμος

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το λιτό αντίο του Χάρι και της Μέγκαν

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ απέτισαν φόρο τιμής στον παππού του, τον δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής, 09.04.2021.

Την ώρα που κυκλοφορούν πολλές φήμες και εικασίες για το αν το ζεύγος θα παραστεί στην κηδεία, εκείνοι έστειλαν ένα διαδικτυακό μήνυμα, μέσω του ιστοτόπου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Archewell που έχουν ιδρύσει. Σε σκούρο φόντο, με λευκά γράμματα, έγραψαν: «Στη μνήμη της Αυτού Υψηλότητας, δούκα του Εδιμβούργου, 1921-2021».

«Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωσή σας… Θα μας λείψετε πάρα πολύ», προστίθεται στη λιτή ανακοίνωση.

Δείτε την εικόνα

harry meghan

Οι σχέσεις του Φίλιππου με τον πρωτότοκο γιο του, τον διάδοχο του θρόνου και πατέρα του Χάρι, πρίγκιπα Κάρολο, συχνά ήταν τεταμένες. Πέρσι ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τα βασιλικά καθήκοντά τους και πριν από περίπου έναν μήνα παραχώρησαν στην Όπρα Γουίνφρι μια συνέντευξη που προκάλεσε σοκ στα ανάκτορα.

Click4more: Πρίγκιπας Φίλιππος: Το πρώτο κλάμα στο Μον Ρεπό πριν σχεδόν 100 χρόνια και η ζωή σαν ταινία

Το ζεύγος κατήγγειλε μεταξύ άλλων τον ρατσισμό «ορισμένων μελών» της βασιλικής οικογένειας που ρωτούσαν τι χρώμα θα είχε το δέρμα το παιδιού τους. Διευκρίνισαν ωστόσο στη συνέχεια ότι δεν επρόκειτο ούτε για τη βασίλισσα, ούτε για τον σύζυγό της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η NASA σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1