Κόσμος

Προκλήσεων συνέχεια! “Ούτε χιλιοστό πίσω στο προσφυγικό” λέει η Αυστριακή ΥΠΕΣ

"Η Αυστρία δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ούτε ένα χιλιοστό από τις θέσεις της για το προσφυγικό". Αυτό τόνισε σε σημερινές δηλώσεις της στη Βιέννη, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

Η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας, έδωσε για μία ακόμη φορά το στίγμα της πολιτικής που ακολουθεί η χώρα της. Όλα αυτά ενώ ο αυστριακός καγκελάριος χαρακτήρισε… χώρα πρότυπο την Αυστρία για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό (λέγε με κλείνω τα σύνορα “με το έτσι θέλω”).

Η αυστριακή ΥΠΕΣ, λοιπόν, ακόμη και μετά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, φαίνεται να παραμένει πιστή στην σκληρή πολιτική της, της επιβολής ανώτατων ορίων στον αριθμό των αιτούντων άσυλο και στο κλείσιμο των συνόρων κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων.

 

Η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών εκτιμά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ως «το πολύ, ένα μικρό βήμα στη σωστή κατεύθυνση» και για το λόγο αυτό, όπως διαμηνύει η ίδια, θα παραμείνουν τα ανώτατα όρια στον αριθμό για τους αιτούντες άσυλο, (80 πρόσφυγες την ημέρα).

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του πως δεν βλέπει την Αυστρία να συμμετέχει στην ανακατανομή προσφύγων, καθώς «σειρά έχουν τώρα άλλοι», υπονοώντας προφανώς το γνωστό επιχείρημα της Βιέννης, πως η Αυστρία είχε αποδεχθεί πέρυσι 90.000 αιτήσεις χορήγησης ασύλου και εφέτος προτίθεται να υποδεχθεί 37.500 πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα για εισαγωγές φυσικού αερίου» – Στις 13:45 η συνάντηση με Μητσοτάκη
Η δήλωση Ζελένσκι έγινε πριν από την σημερινή άφιξή του στην Ελλάδα, πρώτο σταθμό των επισκέψεών σε χώρες της Ευρώπης - Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί με τον Κώστα Τασούλα και τον Νικήτα Κακλαμάνη
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 57
Χακάν Φιντάν: Ιστορική παραίσθηση η μη αποδοχή της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
Ισχυρίστηκε ότι «στο βόρειο τμήμα ζουν Τούρκοι, στο νότιο τμήμα ζουν Έλληνες και, χάρη στην παρουσία του τουρκικού στρατού, από το 1974 και μετά, συνεχίζεται η ζωή χωρίς να έχει ανοίξει ρουθούνι»
Χακάν Φιντάν