Κόσμος

Πρόοδο στην Ελλάδα βλέπει ο Σόιμπλε αλλά όχι φως στην άκρη του τούνελ

Καταβάλλονται προσπάθειες για να «βγει η χώρα από την ιδιαίτερα δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε μετά από εκδήλωση.

Μετά την ολοκλήρωση διάλεξης, με θέμα «Το γαλλογερμανικό δίδυμο: Εφαλτήριο για ένα ομοσπονδιακό καθεστώς στην Ευρώπη;»,  ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε συνοπτικά στις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο, ενώ για την Ελλάδα, επεσήμανε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να «βγει η χώρα από την ιδιαίτερα δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται», δεδομένου ότι το ελληνικό χρέος είναι μεγάλο, και εκτίμησε ότι «αν και δεν έχει φανεί η άκρη του τούνελ, έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, όπως και στην Ιρλανδία».

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στη γαλλική Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Στρασβούργου και στην οποία μίλησαν οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας κ.κ Σόιμπλε και Μοσκοβισί,

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Π. Μοσκοβισί, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τα προγράμματα για την Κύπρο και για την Ελλάδα ήταν απαραίτητα», προκειμένου να βγουν από την κρίση, και πρόσθεσε ότι «η ανάπτυξη σε αυτές τις χώρες θα μπορούσε να βασιστεί και στον τομέα της ενέργειας», ενώ επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στην περίπτωση της Κύπρου σημείωσε ότι «το “business model” της Κύπρου δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πλεονέκτημα», καθώς η διάρθρωση του τραπεζικού της συστήματος εμπεριείχε στοιχεία επικινδυνότητας για την Ευρωζώνη.

Διαβάστε

 

Αμετανόητα προκλητικός ο Σόιμπλε: ”Περαστικά στους Κύπριους!”

Eπιστολή στον Σόϊμπλε, με μια ριπή για υστερόγραφο

Σόιμπλε: “Κατανοώ το θυμό των Κυπρίων αλλά θα τους περάσει”

Σόϊμπλε: Ιδιαίτερη περίπτωση η Κύπρος

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες στην παρέλαση του gay pride στη Βουδαπέστη - Γύρισαν την πλάτη στην απαγόρευση του Όρμπαν
Τουλάχιστον 70 ευρωβουλευτές έχουν ανακοινώσει ότι θα δώσουν το παρών «για να πουν στον Βίκτορ Όρμπαν ότι δεν θα ανεχθούν να διαλύσει το ευρωπαϊκό σχέδιο και να ποδοπατήσει τα θεμελιώδη δικαιώματα»
Pride στη Βουδαπέστη
Το Ισραήλ είχε «διεισδύσει» στο πυρηνικό και αμυντικό πρόγραμμα του Ιράν και συνέλεγε πληροφορίες
Νέα έγγραφα που είδε η εφημερίδα The Times αποκαλύπτουν ότι η Μοσάντ συλλέγει πληροφορίες από το εσωτερικό του εχθρικού κράτους — και ενδέχεται να συνεχίζει να το κάνει.
Πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Μπουσέρ, νότιο Ιράν 3