Κόσμος

Πυρκαγιά ξέσπασε σε ουρανοξύστη 75 ορόφων στο Ντουμπάι

Φωτιά ξέσπασε σήμερα σε έναν ουρανοξύστη 75 ορόφων στη συνοικία Μαρίνα του Ντουμπάι, χωρίς να υπάρξουν θύματα, καθώς οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας προχώρησαν στην εκκένωση των διαμερισμάτων από τους ενοίκους.

Στις εικόνες που κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται οι φλόγες να ξεπηδούν από τα παράθυρα των υψηλότερων ορόφων στον ουρανοξύστη Sulafa.
Κομμάτια τσιμέντου που είχαν πιάσει φωτιά αποκόπηκαν από την πρόσοψη του κτιρίου στους 15 υψηλότερους ορόφους και κατέληξαν στο έδαφος, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, διευκρινίζοντας ότι η αστυνομία απομάκρυνε όλους τους ενοίκους και απέκλεισε την πρόσβαση στον ουρανοξύστη.
Η φωτιά έκαψε κυρίως το άνω τμήμα της κεντρικής πρόσοψης, προτού επεκταθεί σε άλλες δύο πλευρές του κτιρίου, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ομάδες των αρχών πολιτικής προστασίας κατέβαλαν προσπάθειες για να περιορίσουν την φωτιά, επισήμανε στο Twitter το γραφείο τύπου της τοπικής κυβέρνησης του Ντουμπάι, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.
Πολλές πυρκαγιές προκάλεσαν πρόσφατα εκτεταμένες υλικές ζημιές σε ουρανοξύστες στο Ντουμπάι.
Η πιο πρόσφατη ήταν εκείνη που ξέσπασε την 7η Ιουλίου στο The Adress Mall Dubai, ένα πολυτελές ξενοδοχείο, κοντά στο Μπουρτζ Χαλίφα, τον υψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο.
Η πιο θεαματική ωστόσο ήταν εκείνη που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς του 2016 σε ένα άλλο πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι, το The Adress Downtown, επίσης κοντά στο Μπουρτζ Χαλίφα. Αυτή η πυρκαγιά είχε προκαλέσει τον τραυματισμό 16 ανθρώπων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ξεσπά η φωτιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά - «Δεν ξεχώριζες άνδρα από γυναίκα από τα εγκαύματα» λέει αυτόπτης μάρτυρας
Οι περισσότεροι από τα θύματα είναι 15-25 ετών, ανάμεσά τους πολλοί Ιταλοί και Γάλλοι - «Οι άνθρωποι ήταν μαυρισμένοι, τα ρούχα τους έλιωναν στο δέρμα τους» συγκλονίζουν οι περιγραφές όσων εζησαν την πύρινη κόλαση
Η στιγμή που ξεσπά η φωτιά στο μπαρ της Κραν Μοντανά
9