Κόσμος

Τουλάχιστον 16 νεκροί από επίθεση της Αλ Κάιντα σε τουριστικό θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού – Νεκροί οι δράστες – Βίντεο από την επίθεση

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τέσσερις Ευρωπαίοι και δύο στρατιώτες, όταν έξι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ της Ακτής του Ελεφαντοστού. Νεκροί οι δράστες μετά από ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας. Την ευθύνη ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Iσλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.


 

“Εξι ένοπλοι επέδραμαν στην παραλία του Μπασάμ σήμερα το απόγευμα…Δυστυχώς, έχουμε 14 πολίτες και δύο στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων νεκρούς. Οι έξι δράστες σκοτώθηκαν επίσης”, είπε ο πρόεδρος της χώρας.

Στο παραθαλάσσιο θέρετρο Γκραν Μπασάμ όπου έγινε η επίθεση, συχνάζουν υπήκοοι χωρών της Δύσης και βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων ανατολικά του Αμπιτζάν. 

Την ευθύνη ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Iσλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

 

Oι ένοπλοι «που είναι βαριά οπλισμένοι και φοράνε κουκούλες πυροβόλησαν εναντίον των θαμώνων του ξενοδοχείου L’Etoile du sud…» περιέγραψε ένα αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σε βίντεο που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες φαίνονται τουλάχιστον 7 άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος μετά την επίθεση.

Επιπλέον, γίνεται λόγος, σύμφωνα με το Reuters, για 4 ενόπλους που άνοιξαν πυρ εναντίον τουριστών.
Υπάρχουν θύματα από την επίθεση, επιβεβαίωσε επιπλέον στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.
Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε περίπου 12 ανθρώπους, μεταξύ αυτών μία υπήκοο χώρας της Δύσης που είχε τραυματιστεί, να απομακρύνονται με στρατιωτικά φορτηγά.
Δυνάμεις του στρατού κατευθύνονται προς το σημείο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα 14 σημεία του σχεδίου Τραμπ για το Ιράν: Πυρηνικός αφοπλισμός, ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ και άρση κυρώσεων
Το σενάριο μιας γρήγορης και γενικής συμφωνίας προκαλεί επιφυλάξεις στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ που φοβάται πως η Τεχεράνη δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις
Ντόναλντ Τραμπ
Οι ΗΠΑ περιμένουν την απάντηση του Ιράν για ειρηνευτική σύνοδο μέχρι την Πέμπτη – Οι επιφυλάξεις του Ισραήλ και το σχέδιο των 15 σημείων
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει συνομιλίες υψηλού επιπέδου για τερματισμό του πολέμου, ενώ η Τεχεράνη δεν έχει απαντήσει και το Τελ Αβίβ εκφράζει έντονες ανησυχίες για πιθανές παραχωρήσεις
Πύραυλοι του Ιράν
Ένοχος για βιασμό σερβιτόρας το 1972 ο Μπιλ Κόσμπι - Θα πληρώσει αποζημίωση 60 εκατομμυρίων δολαρίων
Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός είχε προσφέρει κρασί και ένα χάπι, το οποίο η πρώην σερβιτόρα πίστευε ότι ήταν ασπιρίνη, πριν χάσει τις αισθήσεις της και ξυπνήσει μετά από ώρες γυμνή
Μπιλ Κόσμπι