Κόσμος

Ραχόι σε Καταλανούς: Ακυρώστε το δημοψήφισμα! “Είναι μία χίμαιρα”

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, με τηλεοπτικό του διάγγλεμα κάλεσε σήμερα τους ηγέτες της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας να ακυρώσουν το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Μην προχωρήσετε. Επιστρέψτε στην νομιμότητα και στη Δημοκρατία. Το δημοψήφισμα είναι μια χίμαιρα», είπε χαρακτηριστικά ο Ραχόι.

Και υπογράμμισε: «Εγκαταλείψτε μια και καλή όλη αυτή την κλιμάκωση του ριζοσπαστισμού και της ανυπακοής».

«Υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθούν τα χειρότερα» προειδοποίησε ο Μαριάνο Ραχόι. Την ίδια ώρα, οι αρχές συνέλαβαν 14 στελέχη της καταλανικής κυβέρνησης, πυροδοτώντας διαδηλώσεις ενάντια στην ισπανική κυβέρνηση και την αστυνομία.

Η ισπανική Δικαιοσύνη έχει απαγορεύσει το δημοψήφισμα που έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου, κρίνοντάς το αντισυνταγματικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γερμανός τουρίστας εξηγεί πως κέρδισε αποζημίωση για τις ξαπλώστρες στο ξενοδοχείο της Κω – «Και οι 400 ήταν πιασμένες»
Αναγκαζόταν να ξυπνά νωρίς το πρωί για να βρει ξαπλώστρες για την οικογένειά του αλλά μάταια - Τα παιδιά του έκαναν υπομονή περιμένοντας στο τσιμέντο δίπλα από την πισίνα
Τουρίστας
Το Ιράν χαρακτηρίζει «παράδοση» την αμερικανική πρόταση και την απορρίπτει – Ζητάει αποζημιώσεις και πλήρη έλεγχο του Ορμούζ
Η Τεχεράνη ζητά σαφείς διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω στρατιωτικές ενέργειες κατά του Ιράν, ενώ επιμένει και στην κατάργηση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου
Στενά του Ομρούζ