Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Νότια Κορέα

Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Νότια Κορέα

Στη Νότια Κορέα ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη (11/8) ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού σε 24 ώρες. Για πρώτη φορά, από την εκδήλωση της πανδημίας, οι μολύνσεις ξεπέρασαν το όριο των δύο χιλιάδων.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA) διαγνώστηκαν 2.223 κρούσματα, ενώ υπέκυψε ένας ασθενής με την COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έφθασε έτσι ως αυτό το στάδιο τους 2.135 νεκρούς επί συνόλου 216.206 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 0,99%.

Παρά το ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής απόστασης εδώ και πάνω από έναν μήνα, τα κρούσματα καταγράφουν ραγδαία άνοδο, εξαιτίας της πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα, καθώς και εξαιτίας της αύξησης των μετακινήσεων εντός της χώρας τη θερινή περίοδο.

Μόλις το 15,7% των 52 εκατ. πολιτών της Νότιας Κορέας έχει εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19, ενώ το 42,1% έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου (δηλ. 8,06 και 21,63 εκατ. άνθρωποι αντιστοίχως). Σκοπός της κυβέρνησης είναι να έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου το 70% του πληθυσμού μέσα στον Σεπτέμβριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις