Κόσμος

Ρέντσι: Κατάθεση ψυχής και “παράθυρο” για το μέλλον!

«Υπέφερα όταν έκλεισα τα κουτιά χθες τη νύχτα, δεν ντρέπομαι, διότι δεν είμαι ρομπότ», έγραψε ο Ιταλός απερχόμενος πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο προφίλ του στο Facebook. «Επιστρέφω απλός πολίτης, δεν έχω αλεξίπτωτα, δεν διαθέτω έδρα στο κοινοβούλιο, δεν έχω μισθό και ούτε ασυλία», προσθέτει ο Ρέντσι.

Υπογραμμίζει, δε, ότι «ξαναρχίζει και πάλι από την αρχή, όπως είναι και σωστό» διότι «θεωρεί πως η πολιτική δράση σημαίνει να υπηρετεί, κανείς, τη χώρα». Ο απερχόμενος πρωθυπουργός «σε όποιον τον διαδέχεται, εύχεται ειλικρινά καλή δουλειά και προσφέρει τη στήριξή του», από τη στιγμή που «όλοι στηρίζουμε την Ιταλία, δεν είμαστε εναντίον κάποιου άλλου».

Ο Ρέντσι τονίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να κερδίσει την αναμέτρηση με τα παιδιά του «για το δικαίωμα παράλληλης χρήσης του υπόγειου του σπιτιού», κάτι που «είναι ακόμη πιο δύσκολο από τη διαχείριση της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

«Είμαστε εκείνοι που καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες. Που όταν χάνουν δεν ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους. Οι οποίοι πιστεύουν ότι το να μισείς είναι λιγότερο χρήσιμο από το να οικοδομείς. Και που όταν, το βράδυ, φτιάχνουν την κουβέρτα στα παιδιά τους, σκέφτονται ότι, ναι, άξιζε τον κόπο. Θα αξίζει και πάλι τον κόπο, μαζί. Θα τα πούμε γρήγορα, φίλοι μου», καταλήγει το μήνυμα του Ματέο Ρέντσι στο διαδίκτυο.

Δείτε το post του πρώην -πλέον- πρωθυπουργού της Ιταλίας

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Χάνεται και η τελευταία ελπίδα στη Γάζα
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε σωρούς από συντρίμμια και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους
Βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Πολεμική νύχτα για Ινδία και Πακιστάν: Το Νέο Δελχί έστειλε πυραύλους στο Κασμίρ – «Απάντησαν» με αντίποινα
Η Ινδία χτύπησε σε έξι τοποθεσίες στο Πακιστάν που απάντησε με πυρά πυροβολικού - Οκτώ Πακιστανοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι 35 έχουν τραυματιστεί από τα ινδικά πλήγματα, σύμφωνα με τον νέο επίσημο απολογισμό
Η Ινδία επιτέθηκε στο Πακιστάβ 13
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες