Κόσμος

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για εκλογές στην Τουρκία: Φυσικά και θα δεχτώ την ήττα μου, αν έρθει

Σε λίγες ώρες αναμένεται να ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες πριν τις εκλογές να διαβεβαιώνει πως θα σεβαστεί το αποτέλεσμα και θα κάνει ό,τι αποφασίσει η δημοκρατία.

Μιλώντας σε μια διακαναλική συνέντευξη σε 25 κανάλια στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν υπογράμμισε: «Ερχόμαστε στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα και θα θεωρήσουμε νόμιμο όποιο αποτέλεσμα προκύψει από τις κάλπες» μιλώντας για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επέκρινε την κίνηση αυτή Ερντογάν και υποσχέθηκε σε χθεσινή συνέντευξή του: «Όσο κυβερνάμε αυτήν τη χώρα, δεν θα δείτε ποτέ ξανά όλα τα κανάλια να μεταδίδουν το ίδιο».

Στην ίδια συνέντευξη που μεταδόθηκε από ένα και μόνο κανάλι έκανε ένα βήμα πίσω απέναντι στους Ρώσους τους οποίους είχε κατηγορήσει ότι ήταν πίσω από το επιλήψιμο βίντεο που προκάλεσε την αποχώρηση του προεδρικού υποψηφίου Μουαρεέμ Ιντζέ. «Δεν έχω τίποτα κατά του ρωσικού λαού» είπε και συνέχισε λέγοντας πως «κάναμε μια προειδοποίηση με βάση τις πληροφορίες που είχαμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Ερντογάν.

 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, από τις 18:00 θα επιβληθούν απαγορεύσεις για διασπορά προπαγάνδας, όλοι οι δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας θα παραμείνουν κλειστοί. Δεν θα υπάρξουν ειδήσεις ή εκπομπές πολιτικού περιεχόμενου μέχρι να κλείσουν αύριο οι κάλπες.

Ο Ερντογάν θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία απόψε αργά το απόγευμα με την προσευχή που θα κάνει στο τέμενος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Την Παρασκευή πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κεντρική προεκλογική ομιλία Κιλιτσντάρογλου με τον ίδιο να σημειώνει πως προτεραιότητα για εμάς είναι «να βάλουμε ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι κάθε Τούρκου και να παρέχουμε στα παιδιά μας αυτά που χρειάζονται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από τη συνάντηση στην Αλάσκα
Ο γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς συγκαλεί την Τετάρτη τους Ευρωπαίους ηγέτες, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Ντόναλντ Τραμπ για συντονισμό πριν τις συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Politico
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΗΠΑ: Έκτακτα μέτρα στην Ουάσινγκτον με εντολή Τραμπ – Αναπτύσσει 800 στρατιώτες της Εθνοφρουράς
Ο Τραμπ ανακοινώσε έκτακτα μέτρα στην πρωτεύουσα, για να αποκαταστήσει «τον νόμο και την ασφάλεια», παρά τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν σημαντική μείωση της εγκληματικότητας
Στρατιώτες της αμερικανικής Εθνοφρουράς