Κόσμος

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι καλά

Μετά τον σάλο που προκληθηκε από το hashtag “νεκρός” στο Twitter, που διέδιδε ότι πέθανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άρχισε μία κυβερνητική… εκστρατεία, με στόχο να αποδείξει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι γερός και ακμαίος!

Ο Ερντογάν έχει μπαράζ συναντήσεων και ομιλιών, ενώ έπαιξε και μπάσκετ, κατά τα εγκαίνια ενός πάρκου στην Κωνσταντινούπολη. 

https://www.youtube.com/watch?v=wfVKBqQWs5k

Ωστόσο, το μυστήριο με την κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου φαίνεται πως έχει επανέλθει για τα καλά στο προσκήνιο, με τον πρόεδρο του κόμματος “Πατρίδα” και αντίπαλο του στις εκλογές του 2018, Μουχαρέμ Ιντζέ, να του στέλνει τις ευχές του. “Εμείς δεν κάνουμε πολιτική σε βάρος της υγείας του Ερντογάν, όπως άλλοι. Προσεύχομαι για αυτόν, να του δίνει ο Θεός υγεία και μακροζωία, για να ζήσει καλά με τα παιδιά του”, δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Την ίδια ώρα, κυκλοφορεί βίντεο στο Twitter, προερχόμενο από το νότιο Κουρδιστάν, όπου οι Μπαρζανί έδωσαν εντολή να γίνει προσευχή για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

https://twitter.com/bejiberwxadan/status/1456961978367451144?s=20

Απομακρύνεται ο στόχος του;

Το ζήτημα της υγείας του και τα σενάρια που “φούντωσαν” ξανά, έρχονται να προστεθούν στα υπάρχοντα -άκρως σοβαρά- προβλήματα, με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο “σουλτάνος”. Ο πληθωρισμός που τρέχει κοντά στο 20%, η “κατρακύλα” της λίρας, αλλά και τα χαμηλά ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις -που δείχνουν ότι χάνει έδαφος ειδικά στους νέους- απομακρύνουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον στόχο του να κερδίσει τις εκλογές του 2023 και να γίνει ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία της Τουρκίας, ξεπερνώντας τον Κεμάλ Ατατούρκ.   

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2