Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ρημαδιό το “παλάτι” του Τραμπ από τον κυκλώνα Ίρμα [vid]

Τραμπ Ίρμα

Η έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στο νησί Σεν Μαρτέν στην Καραϊβική δεν ξέφυγε από τη μανία του κυκλώνα Ίρμα. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές.

Drone κατέγραψε τις εικόνες της πολυτελούς βίλας του Ντόναλντ Τραμπ. Δεν θυμίζει σε τίποτα το παλάτι που ξεχώριζε. Η Ίρμα, με τους ανέμους των 225 χιλιομέτρων, την έκανε ρημαδιό.

Το νερό της πισίνας, κατάμαυρο. Οι σκεπές ξεριζωμένες. Δέντρα πεσμένα, το ένα μάλιστα πάνω στη σκεπή. Αυτή είναι η εικόνα του “παλατιού” που ανήκει στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Η Ίρμα, δεν έκανε εξαιρέσεις…

Ο Τραμπ κάποτε είχε χαρακτηρίσει αυτή τη βίλα ως «μια από τις μεγαλύτερες επαύλεις στον κόσμο». Τώρα, το νερό της πισίνας της είναι μαύρο. Όπως και του σιντριβανιού της.

Η βίλα του Τραμπ βρίσκεται στο νησί Σεν Μαρτέν στην Καραϊβική, το 95% του οποίου καταστράφηκε από τον κυκλώνα Ίρμα.

Πωλητήριο

Η βίλα έχει ονομαστεί «Παλάτι των φοινικόδεντρων». Ο Τραμπ προσπαθεί εδώ και καιρό να το πουλήσει. Έβαλε για πρώτη φορά πωλητήριο πριν από πέντε μήνες.

Αλλά κανείς δεν ήθελε να το αγοράσει. Τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε να κάνει… σκόντο. Έριξε την τιμή κατά 40%, από τα 28 εκατ. δολάρια στα 16,9 εκατ.

Όταν πρωτοέβγαλε ο Αμερικανός πρόεδρος της βίλα του στο σφυρί, ήταν το πιο ακριβό σπίτι στο νησί της Καραϊβικής.

Διακοπές στη βίλα του Τραμπ

Ο Τραμπ αγόρασε τη βίλα αυτή το 2013. Πλήρωσε 19,7 εκατ. δολάρια. Και το διακόσμησε με το… γούστο του: πολυέλαιοι, μαρμάρινα πατώματα, χρυσές κουρτίνες.

Η βίλα ανήκει σε μια από τις εταιρίας του Τραμπ. Πριν από τον κυκλώνα δίνονταν πακέτα πολυτελών διακοπών για το «Παλάτι των Φοινίκων». Ξεκινούσαν τις 6.000 δολάρια το βράδυ (!) και έφτανε έως τις 20.000 δολάρια την περίοδο των Χριστουγέννων!

Όποιος αποφάσιζε να κάνει διακοπές στη βίλα του Αμερικανού προέδρου πλήρωνε αδρά αλλά είχε υπηρετικό προσωπικό σε καθημερινή βάση, δικό του γήπεδο γκολφ και μπορούσε να φιλοξενήσει έως 20 άτομα.

Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2017, η βίλα απέφερε κέρδη 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις