Κυριακή, 2 Ιουν.
30oC Αθήνα

Ρόμπερτ Φίτσο: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του

Ρόμπερτ Φίτσο: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του
Reuters

Η ζωή του Ρόμπερτ Φίτσο δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο, δήλωσε σήμερα Κυριακή (19.5.24) στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ, τέσσερις ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας.

«Δεν υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του, όμως η κατάστασή του παραμένει σοβαρή και χρειάζεται εντατική φροντίδα», ανέφερε ο Κάλινακ, ο πιο στενός πολιτικός συνεργάτης του Φίτσο.

Ο 59χρονος πρωθυπουργός πυροβολήθηκε πέντε φορές εξ επαφής, σε μια επίθεση που προκάλεσε σοκ σε όλη την Ευρώπη και ανησυχίες σχετικά με την πολιτική πόλωση στη χώρα των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το ειδικό ποινικό δικαστήριο της Σλοβακίας αποφάσισε το Σάββατο πως ο ύποπτος Γιούρι Τσιντούλα θα παραμείνει υπό κράτηση μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για απόπειρα δολοφονίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάτους Σουτάι Έστοκ δήλωσε πως ο φερόμενος ως δράστης, που συνελήφθη επί τόπου, έδρασε μόνος του. Προηγουμένως είχε λάβει μέρος σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, είπε την Πέμπτη.

Ο Κάλινακ δήλωσε πως δεν χρειάζεται να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του Φίτσο καθώς υπάρχει κάποια επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις