Κόσμος

Ρομπέρτα Μέτσολα: Η ΕΕ βγαίνει από τις κρίσεις πιο ισχυρή και ενωμένη

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της τόνισε πως η ΕΕ βγαίνει από τις κρίσεις πιο ισχυρή και ενωμένη. Αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, την πανδημία αλλά την κλιματική αλλαγή.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα σημείωσε ότι το 2022 ήταν για την Ευρώπη μια δύσκολη χρονιά. «Καμία χώρα δεν έχει την ικανότητα να απαντήσει μόνη της σε όλα τα ερωτήματα, όμως μαζί μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις. Μπορέσαμε να το κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά.

Το 2023 πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο της αποφασιστικότητας και της ενότητας» υπογράμμισε η Πρόεδρος του ΕΚ.

Επίσης, μίλησε για την προστασία των αξιών της ΕΕ: Την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και το κράτος δικαίου, ενώ επισήμανε ότι η ΕΕ «θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για μία ειρήνη με ελευθερία, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, μια ανάσα από τις πυραμίδες της Γκίζας
Το μνημειώδες μουσείο που εκτείνεται σε σχεδόν 500.000 τ.μ. και είναι αφιερωμένο στον φαραωνικό πολιτισμό, στοίχισε περισσότερο από 1.000.000.000 δολάρια και απαίτησε τιτάνια έργα 20 ετών, τα οποία υποστήριξε οικονομικά και τεχνικά η Ιαπωνία
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
6