Κόσμος

Ρομπέρτα Μέτσολα: Η ΕΕ βγαίνει από τις κρίσεις πιο ισχυρή και ενωμένη

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της τόνισε πως η ΕΕ βγαίνει από τις κρίσεις πιο ισχυρή και ενωμένη. Αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, την πανδημία αλλά την κλιματική αλλαγή.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα σημείωσε ότι το 2022 ήταν για την Ευρώπη μια δύσκολη χρονιά. «Καμία χώρα δεν έχει την ικανότητα να απαντήσει μόνη της σε όλα τα ερωτήματα, όμως μαζί μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις. Μπορέσαμε να το κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά.

Το 2023 πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο της αποφασιστικότητας και της ενότητας» υπογράμμισε η Πρόεδρος του ΕΚ.

Επίσης, μίλησε για την προστασία των αξιών της ΕΕ: Την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και το κράτος δικαίου, ενώ επισήμανε ότι η ΕΕ «θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για μία ειρήνη με ελευθερία, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες στην παρέλαση του gay pride στη Βουδαπέστη - Γύρισαν την πλάτη στην απαγόρευση του Όρμπαν
Τουλάχιστον 70 ευρωβουλευτές έχουν ανακοινώσει ότι θα δώσουν το παρών «για να πουν στον Βίκτορ Όρμπαν ότι δεν θα ανεχθούν να διαλύσει το ευρωπαϊκό σχέδιο και να ποδοπατήσει τα θεμελιώδη δικαιώματα»
Pride στη Βουδαπέστη
Το Ισραήλ είχε «διεισδύσει» στο πυρηνικό και αμυντικό πρόγραμμα του Ιράν και συνέλεγε πληροφορίες
Νέα έγγραφα που είδε η εφημερίδα The Times αποκαλύπτουν ότι η Μοσάντ συλλέγει πληροφορίες από το εσωτερικό του εχθρικού κράτους — και ενδέχεται να συνεχίζει να το κάνει.
Πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Μπουσέρ, νότιο Ιράν 3