Κόσμος

Ρωσία: 7 επίστρατοι νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών – «Πυροδοτήθηκε κατά λάθος χειροβομβίδα»

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο από έκρηξη πυρομαχικών που προκλήθηκε από την πυροδότηση κατά λάθος μιας χειροβομβίδας στη ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ανακαλύφθηκαν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων που αγνοούνταν μετά το περιστατικό, σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών διάσωσης τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο. “Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά συνέπεια στα επτά άτομα”, διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Μετά την έκρηξη, που έγινε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις για το στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή Μπέλγκοροντ, οι διασώστες, σύμφωνα με πολλά ρωσικά ΜΜΕ, είχαν αρχικά κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και οκτώ αγνοούμενους.

Σύμφωνα με το Interfax, ένας λοχίας πυροδότησε “όχι από πρόθεση” χειροβομβίδα σε έναν κοιτώνα, προκαλώντας έκρηξη των πυρομαχικών και πυρκαγιά.

Στο Telegram, το ΜΜΕ Baza, που πρόσκειται στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφερε πως όλα τα θύματα ήταν στρατιώτες που είχαν επιστρατευθεί για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν διέταξε την επιστράτευση 300.000 εφέδρων, έπειτα από μια σειρά από στρατιωτικές ήττες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Συγγενείς στρατιωτικών και επικριτές του Κρεμλίνου κατήγγειλαν μια “χαοτική” επιστράτευση, λέγοντας πως στρατιώτες στάλθηκαν στο μέτωπο χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό και εκπαίδευση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το καθολικό μπλακ άουτ στην Ισπανία έδειξε γιατί οι προφητικές «οδηγίες επιβίωσης» της ΕΕ αποδείχθηκαν σημαντικές
Η Ευρωπαία Επίτροπος Πρόληψης Κρίσεων ζητά από τους πολίτες να κουβαλούν πάντα χρήματα πάνω τους καθώς η τραπεζική κάρτα, σε στιγμές κρίσης, θα είναι απλά ένα κομμάτι πλαστικό
Γυναίκα ψωνίζει στο σκοτάδι
Η Αμάλ Αλαμουντίν κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ λόγω συνεργασίας της με το ΔΠΔ
Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ παρείχε νομικές υπηρεσίες στο δικαστήριο για υπόθεση εγκλημάτων πολέμου κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Άμυνας του Γιόαβ Γκάλαντ
Η Αμάλ Αλαμουντίν με τον σύζυγό της Τζορτζ Κλούνεϊ
Δίκη Έριν Πάτερσον: Το θανατηφόρο γεύμα με τοξικά μανιτάρια στην Αυστραλία – «Τραγικό ατύχημα» λέει η οικοδέσποινα του θανάτου
Κατηγορείται ότι δηλητηρίασε και σκότωσε 3 ανθρώπους, ενώ αποπειράθηκε να σκοτώσει ακόμη έναν - Έκατσε στο τραπέζι τους αλλά έφαγε με διαφορετικού χρώματος πιάτο
Έριν Πάτερσον