Κόσμος

Ρωσία: Απαγορεύεται σε κυβερνητικά στελέχη να χρησιμοποιούν ξένες λέξεις

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Ρωσία δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν ξένες λέξεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Αυτό αναφέρουν τροπολογίες που κατατέθηκαν σε έναν νόμο για την επίσημη χρήση της ρωσικής γλώσσας, τις οποίες υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, πριν από έναν χρόνο, ο Πούτιν λέει ότι θέλει να προστατεύσει τη Ρωσία από την εκφυλισμένη Δύση, όπως την αποκαλεί, που προσπαθεί να καταστρέψει τη χώρα του, όπως ισχυρίζεται.

Οι τροπολογίες σε έναν νόμο του 2005 έχουν ως στόχο να προστατεύσουν και να στηρίξουν το καθεστώς της ρωσικής γλώσσας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

«Όταν χρησιμοποιείται η ρωσική, ως επίσημη γλώσσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται λέξεις και εκφράσεις που δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες της σύγχρονης ρωσικής γλώσσας (…) με την εξαίρεση των ξένων λέξεων για τις οποίες δεν υπάρχει κάποιο ευρέως χρησιμοποιούμενο αντίστοιχο στα ρωσικά» αναφέρει το κείμενο αυτό.

Ο κατάλογος των ξένων λέξεων που μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούνται θα δημοσιευτεί ξεχωριστά. Οι τροπολογίες δεν αναφέρουν ποιες κυρώσεις θα υποστεί όποιος δεν τηρήσει τον επικαιροποιημένο νόμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: «Καμία συμφωνία και καμία συνέπεια για τον Πούτιν» – Όσα κατάφερε να κερδίσει από τη συνάντηση του με τον Τραμπ
Ο Ρώσος κατάφερε να μπει ξανά ανάμεσα στους νομιμοποιημένους ηγέτες και να κερδίσει τα πολυτιμότερα «δώρα»: χρόνο και αναστολή των συζητήσεων για νέες κυρώσεις
Βλαντιμίρ Πούτιν 15
Ζελένσκι: Προοπτική διαλόγου για το εδαφικό, μόνο αν η Ουκρανία είναι στο τραπέζι – Πιέζει για συνάντηση με Πούτιν και Τραμπ
Ο Ουκρανός ξεκαθάρισε πως η θέση της Ουκρανίας είναι να επιτευχθεί μία πραγματική και διαρκής ειρήνη με τη Ρωσία και όχι μία παύση του πυρός
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 5