Κόσμος

Ρωσία: Ένοχος κρίθηκε ο πολυεκατομμυριούχος Μιχαήλ Χοντορκόφσκι

Ο Μ.Χοντορκόφσκι και οι συνεργάτες του κατηγορούνταν για υπεξαίρεση-μαμούθ 218 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου, σε μια δίκη που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και είχε προσελκύσει τη διεθνή προσοχή.
 
 

Μάλιστα σύμβουλος του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η αθώωση του Χοντορκόφσκι θα ήταν δίκαιη και θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα σύμφωνα με τη εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από τη ρωσική δικαιοσύνη.
 
”Μόνο η απαλλαγή του από τις κατηγορίες θα ήταν μια δίκαιη απόφαση, όχι μόνο στα πλαίσια της δικαιοσύνης, αλλά θα ανταποκρινόταν πλήρως στην πραγματικότητα και στη λογική από κάθε άποψη” δήλωσε ο Ιγκορ Ιουργκουένς, διευθυντής του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ανάπτυξης του Συμβουλίου, στο οποίο προεδρεύει ο Μεντβέντεφ.
 
Η απόφαση πρακτικά σημαίνει ότι ο Χοντορκόφσκι είχε υπεξαιρέσει ποσότητες πετρελαίου από την χρεοκοπημένη εταιρία Yukos, τον πάλαι ποτέ πετρελαϊκό γίγαντα της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα που το δικαστήριο αποφάσιζε την ενοχή του πολυεκαττομυριούχου η αστυνομία προχωρούσε σε 20 συλλήψεις διαδηλωτών που εκδήλωναν την συμπαράσταση τους στον Χοντορκόφσκι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο στρατός των ΗΠΑ έπληξε τον ISIS στη Συρία μετά τον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών: Η επιχείρηση εκδίκησης «Hawkeye Strike»
6 νεκροί, ανάμεσά τους και επικεφαλής που ήταν αρμόδιος για τα drones - Εξαπολύθηκαν πάνω από 100 πυρομαχικά ακριβείας κατά θέσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης
U.S. Air Force Photo
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Έβαλαν νεκρή γυναίκα σε αεροπλάνο και έλεγαν πως είναι απλώς κουρασμένη: Ανατριχιαστικές καταγγελίες για πτήση - θρίλερ από την Ισπανία
Την γυναίκα έβαλαν οι συγγενείς που την συνόδευαν μέσα στο αεροπλάνο, μεταφέροντάς την με ένα καρότσι - Η πτήση καθυστέρησε 12 ώρες με τους επιβάτες να φτάνουν σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι στο Λονδίνο
Το αεροδρόμιο στη Μάλαγα