Κόσμος

Ρωσία: Ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα φέρει αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Κρεμλίνο αντέδρασε σθεναρά στην είδηση ότι η Σουηδία και η Φινλανδία ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times. 

Συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δεν θα φέρει σταθερότητα στην Ευρώπη. «Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Συμμαχία παραμένει ένα εργαλείο με στόχο την αντιπαράθεση και η περαιτέρω επέκτασή του δεν θα φέρει σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο», επεσήμανε ο Ντμίτρι Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να αποπληρώσει το χρέος της και κατά συνέπεια δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος χρεοκοπίας της χώρας.

«Μπορεί να υπάρξει μόνο τεχνητή χρεοκοπία», υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

«Δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για μια χρεοκοπία. Η Ρωσία διαθέτει όλα όσα χρειάζεται για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χεζμπολάχ δέχτηκε την αμερικανική πρόταση για «αμοιβαία παύση των επιθέσεων» με το Ισράηλ – Η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λίβανο
«Τα ισραηλινά πλήγματα στην Νταχίγια θα παύσουν, σε αντάλλαγμα για τη δέσμευση της Χεζμπολάχ να απέχει από επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ»
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν «συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό»
Ο Τραμπ αρχικά δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το Ιράν σταματήσει τις διαπραγματεύσεις, αλλά επικοινώνησε με τον Νετανιάχου και την Χεζμπολάχ που από κοινού συμφώνησαν να σταματήσουν οι επιθ΄σεις στον Λίβανο
Ντόναλντ Τραμπ