Κόσμος

Ρωσία: «Έχουμε το στρατηγικό προβάδισμα στην Ουκρανία – Είμαστε κοντά στο να πετύχουμε τους στόχους μας»

Τι υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού για την πορεία του πολέμου

«Η Ρωσία βρίσκεται κοντά στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει στην Ουκρανία και έχει το στρατηγικό προβάδισμα σε όλους τους τομείς του πολέμου» δήλωσε σήμερα (10.12.2024) ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσίας (SVR). 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συμπληρώνει σύντομα τρία χρόνια εχθροπραξιών και έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και εκτοπισμένους, ενώ ακόμα έφερε ξανά στο προσκήνιο μια «ψυχροπολεμικού» τύπου αντιπαράθεση ανάμεσα σε Ρωσία και Δύση.

«Η κατάσταση στο μέτωπο δεν είναι με το μέρος του Κιέβου», εκτίμησε ο Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, μιλώντας στην Razvedchik, την επίσημη έκδοση της SVR. «Το στρατηγικό προβάδισμα σε όλους τους τομείς ανήκει σε εμάς, είμαστε κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης», σχολίασε ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε πως για τη Μόσχα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει χάσει την αξιοπιστία του και «την ικανότητα να διαπραγματεύεται».

UKRAINE CRISIS RUSSIA NUCLEAR NARYSHKINΟ Σεργκέι Ναρίσκιν της SVR/Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS

Ο Ναρίσκιν, ο οποίος ηγείται της βασικής διάδοχης οργάνωσης της επί σοβιετικής εποχής Πρώτης Γενικής Διεύθυνσης της KGB, είναι ένας από τους λιγοστούς ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους που έχουν σχετικά τακτικές επαφές με υψηλόβαθμους Αμερικανούς και δυτικούς αξιωματούχους.

Οι απόψεις του δίνουν μια εικόνα για τις απόψεις που επικρατούν στα ανώτερα κλιμάκια στο Κρεμλίνο, όπου η στήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία θεωρείται ένδειξη ότι οι ΗΠΑ διενεργούν έναν πόλεμο δια αντιπροσώπου εναντίον της Ρωσίας, με απώτερο σκοπό την ανατροπή της ηγεσίας της Μόσχας.

Την Κυριακή (08.12.2024) ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε έκκληση για άμεση εκεχειρία και για διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία προκειμένου να δοθεί τέλος «στην παράνοια» του πολέμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια στην Ευρώπη: Η ΕΕ επιβεβαιώνει hacking, αλλά αποσύρει κάθε αναφορά σε κακόβουλο λογισμικό
Αν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας επιβεβαίωσε ότι τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση, αφαίρεσε από την ανακοίνωσή της κάθε ρητή αναφορά σε κακόβουλο λογισμικό τύπου ransomware
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου 1
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ, Έρικα, θυμάται τη στήριξη της Ούσα Βανς μετά την δολοφονία του: «Ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν να ακούσω»
Η Έρικα Κερκ εξομολογήθηκε στη σύζυγο του Τζέι Ντι Βανς ότι δεν ήξερε πώς θα καταφέρει να αντέξει την απώλεια του άνδρα της και πατέρα των δύο παιδιών τους
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ με την Ούσα Βανς
Συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οι συμφωνίες δισεκατομμυρίων, τα «παγωμένα» F35 και οι αγωνίες της Αθήνας
Όλα τα σενάρια και τα πιθανά deal που θα συζητηθουν στις 25 Σεπτεμβρίου στον Λευκό Οίκο ανάμεσα στον Αμερικανό Πρόεδρο και τον Τούρκο ομόλογό του
Ντόναλντ Τραμπ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 28
Ισραήλ: Ο στρατός ενισχύει την ασφάλεια σε όλη τη χώρα για το Εβραϊκό Νέο Έτος – Ξανάνοιξε το πέρασμα με την Ιορδανία
Ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επίθεση στη διάρκεια των εορτασμών - Την ίδια στιγμή, το πέρασμα Άλενμπι, που συνδέει τη Δυτική Όχθη με την Ιορδανία, άνοιξε ξανά
Ισραηλινά στρατεύματα