Κόσμος

Ρωσία: Φωτιά σε βιομηχανική εγκατάσταση από ουκρανικά drones – Καταρρίφθηκαν 47

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή (29.11.24) πως κατέρριψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 47 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που είχαν στόχο κυρίως την περιφέρεια του Ροστόφ, που συνορεύει με την Ουκρανία και όπου σημαντική πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε βιομηχανική εγκατάσταση.

«Τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 47 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», τα 29 από τα οποία πάνω από τη νότια περιφέρεια του Ροστόφ στην οποία βρίσκεται το γενικό επιτελείο της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Στην περιφέρεια του Ροστόφ, σημαντική πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε «μία βιομηχανική εγκατάσταση» στην περιοχή Καμένσκι και περισσότεροι από εκατό πυροσβέστες έχουν σταλεί επιτόπου, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Γιούρι Σλιοσουάρ, ο οποίος έκανε λόγο στο Telegram για μία «μαζική επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών» που είχε στόχο την περιφέρειά του.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη πετρελαίου που βρίσκεται κοντά στο Καμένσκ-Σαχτίνσκι.

Στο Κίεβο, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα, με δήλωση στο Telegram, πως η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας 132 μη επανδρωμένα ενάερια οχήματα για να πλήξουν την Ουκρανία.

Από αυτά τα 132 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 88 καταρρίφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία, 41 «χάθηκαν» πιθανόν λόγω ηλεκτρονικού πολέμου και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος επέστρεψε στο ρωσικό έδαφος, σύμφωνα με τη δήλωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ αντιμέτωπο με επικίνδυνα κενά στην αεράμυνα του – «Τα αποθέματα πυραύλων αναχαίτισης έχουν σχεδόν εξαντληθεί»
ΗΠΑ, Ισραήλ και οι σύμμαχοί τους ξόδεψαν τις πρώτες 16 ημέρες του πολέμου 11.294 πυρομαχικά με κόστος που υπολόγισε πως φθάνει τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια
Πύραυλος
Η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» προειδοποιεί για επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα – Το Ιράν επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση άλλων 20 πλοίων με σημαία Πακιστάν από τα Στενά του Ορμούζ
Μερτς και Στάρμερ στην αντεπίθεση μετά τα λεγόμενα του Ντόναλντ Τραμπ για την μη βοήθεια στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή από το ΝΑΤΟ - Συνεχείς αναχαιτίσεις πυραύλων σε Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία
Λίβανος 10