Κόσμος

Ρωσία: Γιγαντιαία στρατιωτική άσκηση υπό το βλέμμα του Πούτιν [video]

Η άσκηση άρχισε στις 15 Οκτωβρίου. Συμμετείχαν 12.000 στρατιώτες, χρησιμοποιήθηκαν 213 εκτοξευτήρες πυραύλων, ενώ πήραν μέρος 105 αεροσκάφη.

Την ώρα που η Συρία φλέγεται από την τουρκική εισβολή, με την Ρωσία να ενισχύει τις θέσεις της προελαύνοντας μαζί με Κούρδους και τον στρατό του Άσαντ, επέλεξε η Μόσχα να πραγματοποιήσει νέα μεγάλη στρατιωτική άσκηση, την οποία μάλιστα παρακολούθησε ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης «Grom-2019», στην οποία συμμετείχαν 12.000 στρατιώτες, πραγματοποιήθηκαν και εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ, υπό το βλέμμα του Ρώσου Προέδρου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εκτοξεύτηκαν πύραυλοι κρούζ τύπου Calibr όπως βαλλιστικοί πύραυλοι τύπου Yars και Iskander. «Φρόντισε» δε να γνωστοποιήσει μέσω Twitter σε όλο τον κόσμο τα νέα οπλικά συστήματα.

Από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ, στο πεδίο δοκιμών Κούρα, στην περιοχή Καμτσάτκα εκτοξεύθηκε διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος τύπου Yars.

 

Οι πύραυλοι Iskander εκτοξεύθηκαν από υποβρύχια από την περιοχή της Θάλασσας Μπάρεντς και της Οχοτσκική Θάλασσας, αλλά και από την Θάλασσα της Κασπίας.

Η άσκηση άρχισε στις 15 Οκτωβρίου. Συμμετείχαν 12.000 στρατιώτες, χρησιμοποιήθηκαν 213 εκτοξευτήρες πυραύλων, ενώ πήραν μέρος 105 αεροσκάφη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Εξάγωνο συμμαχιών με Ελλάδα και Κύπρο ενάντια στους ριζοσπάστες εχθρούς της Μέσης Ανατολής»
«Τόσο ο ριζοσπαστικός σιιτικός άξονας, τον οποίο έχουμε χτυπήσει πολύ σκληρά, όσο και ο αναδυόμενος, ο ριζοσπαστικός σουνιτικός» είναι κατά τον Νετανιάχου οι αντίπαλοι του Ισραήλ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου 9
Μεξικό: Ο στρατός σκότωσε τον πανίσχυρο βαρόνο ναρκωτικών, Νεμέσιο Οσεγκέρα – Ταραχές στο Χαλίσκο και το Μιτσοακάν
Ήταν αρχηγός σε ένα από τα βιαιότερα καρτέλ στο Μεξικό σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ - Πρόσφατα η Ουάσινγκτον το χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση»
REUTERS 5
New York Times: Ο Χαμενεΐ προετοιμάζει το Ιράν για πιθανή επίθεση των ΗΠΑ – Οι οδηγίες, τα σχέδια διαδοχής και η εσωτερική καταστολή
«Δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο και δεν θα ξεκινήσουμε τον πόλεμο. Αλλά αν μας τον επιβάλουν, θα ανταποκριθούμε», τονίζει ο διάδοχος του Πεζεσκιάν για την προεδρία του Ιράν, Λαριτζάνι
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ