Κόσμος

Ρωσία: Η σύνοδος της G7 υποδαύλισε αντιρωσική και αντικινεζική «υστερία»

Βαρέως φαίνεται πως φέρει η Ρωσία το γεγονός ότι δεν μετέχει στη Σύνοδο των πλουσιότερων χωρών του κόσμου, τη γνωστή ως G7, και επιχειρεί να την «απαξιώσει», κάνοντας παράλληλα και μια προσπάθεια να «προσεταιριστεί» την Κίνα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε σήμερα τη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας χαρακτηρίζοντάς την «πολιτικοποιημένη» εκδήλωση η οποία καλλιέργησε αντιρωσικές και αντικινεζικές δηλώσεις και κατηγόρησε το φόρουμ ότι υπονόμευσε την παγκόσμια σταθερότητα.

Η Μόσχα έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των ηγετών των πλουσιότερων δημοκρατιών στον κόσμο ότι δεν θα σταματήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία σε μια προειδοποίηση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει το Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας, κάτι το οποίο διαψεύδεται από το Κίεβο.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία υπήρξε μέλος της Ομάδας των 7 περισσότερο βιομηχανοποιημένων δημοκρατιών, που παλαιότερα ήταν γνωστή ως G8, μέχρι που εξαιρέθηκε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η G7 επιδεινώθηκε «με μη αναστρέψιμο τρόπο» και ότι το φόρουμ έγινε «ένα εκκολαπτήριο, όπου υπό την ηγεσία των Αγγλοσαξώνων, προετοιμάζονται καταστροφικές πρωτοβουλίες που υπονομεύουν την παγκόσμια σταθερότητα».

Η ανακοίνωση κατηγορεί την G7 ότι υποδαύλισε αντιρωσική και αντικινεζική «υστερία».

Στην ίδια ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο κατηγορεί την G7 ότι «φλερτάρει» με μη δυτικές χώρες σε μια προσπάθεια να παρεμποδίσει την ανάπτυξη των δεσμών τους με τη Μόσχα και το Πεκίνο.

Επιπλέον, η Μόσχα δηλώνει την πεποίθηση ότι το φόρουμ υπήρξε ανίκανο να ασχοληθεί με τα ενδιαφέροντα της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, τη Νότια Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική ή τη Λατινική Αμερική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ πιέζει τον Ζελένσκι να καταλήξει σε συμφωνία – Πώς έχουν προετοιμαστεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες για τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο
Γιατί η συνάντηση του Τραμπ με τον Ζελένσκι θεωρείται μία από τις πιο κρίσιμες μετά τον Ψυχρό Πόλεμο - Οι αναλύσεις του CNN και του Sky News για την επικείμενη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ 17
Παρέμεινε εγκλωβισμένος πίσω από καταρράκτη της Καλιφόρνια για 2 ημέρες: Δείτε βίντεο από τη δραματική διάσωσή του
Το ερμητικό νερό έσπασε το σχοινί του 46χρονου με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε σπηλιά πίσω από τον καταρράκτη - «Πρόκειται για εκπληκτική ιστορία επιβίωσης»
Καταρράκτης