Κόσμος

Ρωσία: Κατηγορεί CIA και FBI για «διασπορά fake news» και μπλοκάρει τους λογαριασμούς τους

Η Ρωσία μπλοκάρει τους ιστότοπους της CIA και του FBI για «διάδοση ψευδών ειδήσεων». Σύμφωνα με τη Μόσχα, τα sites των δύο αμερικανικών υπηρεσιών δημοσίευσαν ανακριβές υλικό και πληροφορίες που δυσφημούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Με αφορμή τις συγκεκριμένες ειδήσεις των ιστότοπων της CIA και του FBI, που η Ρωσία τις χαρακτήρισε «fake news», υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει καταστήσει ποινικό αδίκημα τη δυσφήμηση των ενόπλων δυνάμεών της, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια. Παράλληλα, η σκόπιμη διάδοση «ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και 15 έτη.

Νωρίτερα την Παρασκευή (27.01.2023), η ρωσική αρχή τηλεπικοινωνιών «Roskomnadzor» ανακοίνωσε ότι μπλόκαρε τους ιστότοπους της CIA και του FBI, κατηγορώντας τις δύο αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες για διάδοση ψευδών πληροφοριών, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

USA FLAG  REUTERS

Ρωσία: Καθεστώς λογοκρισίας με «σφραγίδα» Πούτιν

«Η Roskomnadzor απέκλεισε την πρόσβαση σε έναν αριθμό πηγών που ανήκουν σε κρατικές δομές εχθρικών χωρών επειδή διαδίδουν υλικό που στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης στην Ρωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Roskomnadzor που μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την Roskomandzor αναφέρει ότι οι δύο αμερικανικοί ιστότοποι δημοσίευσαν ανακριβές υλικό και πληροφορίες που δυσφημούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Δεν υπήρξε άμεσος σχολιασμός από την Ουάσιγκτον ή από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα.

Από τότε που η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, η «Roskomnadzor» έχει αποκλείσει τα περισσότερα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, ορισμένους ξένους ιστότοπους και πλατφόρμες, μεταξύ των οποίων το Facebook, το Instagram και το Twitter.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτεί την παράδοση του Ντονμπάς και την παραίτηση της Ουκρανίας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το Κίεβο να παραδώσει πλήρως το Ντονμπάς, να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να απαγορεύσει την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφός του
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1