Κόσμος

Ρωσία: Νεκροί πέντε άμαχοι από ουκρανικό χτύπημα στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ

Η Ουκρανία συνεχίζει τις επιθέσεις στη Ρωσία με συνέπεια πέντε άμαχοι να σκοτωθούν και άλλοι 12 να τραυματιστούν μετά από πλήγμα στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ.

Η επίθεση στο χωριό Ρακίτνοε στη Ρωσία «στοίχισε τη ζωή σε πέντε άμαχους», σημείωσε ο αξιωματούχος προσθέτοντας πως «τραυματίστηκαν» άλλοι δώδεκα, «ανάμεσά τους τρεις ανήλικοι».

Γυναίκα που χτυπήθηκε από θραύσμα στην κοιλιακή χώρα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, ενώ άλλοι τρεις τραυματίες, άνδρες, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης.

Ρωσικές περιφέρειες που γειτνιάζουν με την Ουκρανία μπαίνουν ολοένα πιο συχνά στο στόχαστρο του Κιέβου, δυνάμεις του οποίου εξαπέλυσαν την 6η Αυγούστου αιφνιδιαστική έφοδο στο έδαφος της Κουρσκ, πλάι στην Μπιέλγκοροντ.

Η Μόσχα ανακοίνωσε στα μέσα Αυγούστου πως αναπτύσσει επιπλέον δυνάμεις στην Μπιέλγκοροντ, όπου κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατόπιν την εσπευσμένη απομάκρυνση των κατοίκων πέντε παραμεθόριων χωριών από τη 19η Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, η επίθεση στη Ρωσία —η μεγαλύτερη εισβολή ξένων στρατευμάτων στο ρωσικό έδαφος μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο— σκοπό είχε μεταξύ άλλων να αναγκάσει τη Μόσχα να αναδιατάξει στρατεύματα που επιχειρούν στο αχανές μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας, κάτι όμως που δεν μοιάζει να έγινε πραγματικότητα, τουλάχιστον στον βαθμό που ανέμενε το Κίεβο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία αύξησε σε «σοβαρό» το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής – Διώξεις σε βάρος 45χρονου για αντισημιτική επίθεση
Ο δράστης Έσα Σουλεϊμάν είχε παραπεμφθεί σε κυβερνητικό πρόγραμμα πρόληψης του εξτρεμισμού το 2022, αλλά η υπόθεσή του μπήκε στο αρχείο αργότερα το ίδιο έτος
Η στιγμή που ο δράστης επιτίθεται με μαχαίρι σε Εβραίο άνδρα στο Λονδίνο
Λίντσαραν τον 47χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία της 5χρονης στην Αυστραλία - Επεισόδια έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται
Φέρεται πως την απήγαγε από την κοινότητα των Αβορίγινων και στη συνέχεια την σκότωσε - «Συνελήφθη» από τους κατοίκους που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού της
Αυστραλία: Λίντσαραν τον 47χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία της 5χρονης – Επεισόδια έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται
Drone με 50 κιλά εκρηκτικά «καρφώθηκε» σε πλοίο στον Κόλπο του Άντεν – Θρίλερ για την εξουδετέρωσή του
Το drone αντί να εκραγεί, παρέμεινε στο εσωτερικό του πλοίου, δημιουργώντας μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση, καθώς οποιαδήποτε δόνηση ή αύξηση θερμοκρασίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε έκρηξη
Επίθεση με drone στο πλοίο