Κόσμος

Ρωσία: «Ολοκληρωτική διπλωματική αποτυχία για το Κίεβο η επίσκεψη Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο – Δεν θέλει την ειρήνη»

Ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ αποκάλεσε τον Ουκρανό Πρόεδρο «αυθάδες γουρούνι»

Η επεισοδιακή αντιπαράθεση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στην Ευρώπη αλλά χαρά κι ικανοποίηση στην Ρωσία, κάτι εξάλλου που απέδειξαν οι αντιδράσεις Ρώσων αξιωματούχων.

Η Ρωσία σχολίασε την επίσκεψη του Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, με την εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών να την χαρακτηρίζει σήμερα (01.03.2025) ως «ολοκληρωτική διπλωματική αποτυχία για το Κίεβο».

Μάλιστα, η Μαρία Ζαχάροβα πρόσθεσε πως ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απορρίπτει την ειρήνη και έχει εμμονή με τη συνέχιση του πολέμου.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επιδείξει ευελιξία σε συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά μόνο σύμφωνα με το ρωσικό σύνταγμα, αλλά και τις πραγματικότητες στο έδαφος.

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει έναν διακανονισμό της ουκρανικής κρίσης, αλλά μόνο με αυτούς «που είναι έτοιμοι να επικοινωνήσουν», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεντβέντεφ έκανε χθες ανάρτηση στο Twitter: «Το αυθάδες γουρούνι δέχτηκε επιτέλους ένα γερό χαστούκι στο Οβάλ Γραφείο. Το καθεστώς του Κιέβου τζογάρει παίζει στοίχημα με τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ