Κόσμος

Ρωσία: Στο νοσοκομείο ο δημοσιογράφος που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε ο Ρώσος δημοσιογράφος Ιβάν Γκολούνοφ, σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στο πλαίσιο μιας υπόθεσης για διακίνηση ναρκωτικών.

«Σε βάρος του Ιβάν Γκολούνοφ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα διακίνησης ναρκωτικών», ανέφερε ο δικηγόρος του Πάβελ Τσικόφ στην υπηρεσία μηνυμάτων Telegram. Ο δικηγόρος δημοσιοποίησε ένα έγγραφο της αστυνομίας στο οποίο ο δημοσιογράφος της ανεξάρτητης διαδικτυακής πύλης Meduza κατηγορείται ότι επιχείρησε να πουλήσει «σημαντική ποσότητα» κοκαΐνης και μεφεδρόνης.

Δύο ώρες αργότερα, η μοσχοβίτικη αστυνομία γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι ο Γκολούνοφ, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, επισήμως επειδή βρέθηκαν στην κατοχή του σχεδόν τέσσερα γραμμάρια ενός συνθετικού ναρκωτικού, διακομίστηκε στο νοσοκομείο αφού «παραπονέθηκε ότι δεν αισθανόταν καλά».

«Αφού εξετάστηκε από επικουρικό ιατρικό προσωπικό, ελήφθη η απόφαση να σταλεί σε ιατρικό ίδρυμα για μια αποτίμηση» της κατάστασης της υγείας του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σπασμένα πλευρά και κακώσεις

Ο δικηγόρος του Πάβελ Τσίκοφ είχε γράψει προηγουμένως στο Telegram πως οι γιατροί θεωρούν πως ο 36χρονος πελάτης του φέρει σπασμένα πλευρά και κακώσεις.

Το Συμβούλιο της ρωσικής προεδρίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που συμβουλεύει τον Βλαντίμιρ Πούτιν, δημοσιοποίησε χθες βράδυ μια δήλωση μετά την επίσκεψη ενός από τα μέλη του, της Εύας Μερκάτσεβα, στον κρατούμενο Γκολούνοφ.

«Είπε ότι δεν έχει κοιμηθεί τις τελευταίες 24 ώρες και ότι δεν αισθάνεται καλά. Επίσης δεν έχει φάει», δήλωσε η Μερκάτσεβα, η οποία πρόσθεσε πως ο δημοσιογράφος είπε ότι γρονθοκοπήθηκε και πως οι αστυνομικοί πίεζαν το στήθος του με τα πόδια τους.

Οι δυνάμεις της τάξης δηλώνουν πως η μεφεδρόνη βρέθηκε στο σακίδιο πλάτης που φορούσε την ώρα της σύλληψής του και πως στη συνέχεια ανακάλυψαν και άλλες συσκευασίες ναρκωτικών σε έρευνα στην κατοικία του.

Δημοσιογράφος της ανεξάρτητης διαδικτυακής πύλης Meduza, ο Ιβάν Γκολούνοφ έγραψε άρθρα κυρίως για το μοίρασμα μεταξύ των μελών της Μαφίας επιχειρήσεων κοιμητηρίων και για άλλες υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης πόρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσίδα ορειβάτισσα αποκλεισμένη εδώ και 14 μέρες σε βουνό του Κιργιστάν - Δραματική έκκληση του γιου της: «Είναι ζωντανή»
Οι Αρχές σταμάτησαν τις έρευνες διάσωσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, όμως ο γιος της δηλώνει πεπεισμένος ότι η μητέρα του ζει - 4 χρόνια πριν έμεινε δίπλα στον σύζυγό της στη χιονοθύελλα, αλλά δεν κατάφερε να τον σώσει
Πλάνα από drone που τραβήχτηκαν επτά ημέρες μετά τον αποκλεισμό της Ναταλία Ναγκοβίτσινα δείχνουν κίνηση από τον υπνόσακο
Φρίντριχ Μερτς: Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος – «Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής»
Στη Γενική Συνέλευση τον Ηνωμένων Εθνών που θα γίνει τον επόμενο μήνα οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες της Δύσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος
Ο Γερμανός καγκελάριος Friedrich Merz και ο Καναδός πρωθυπουργός Mark Carney / Annegret Hilse/Pool Photo via AP 1
Ο Νετανιάχου συγκαλεί εκτάκτως υπουργικό συμβούλιο για τη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων – Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την Γάζα
Δεν διευκρινίστηκε το αν θα τεθεί το θέμα της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και της σταδιακής απελευθέρωση των ομήρων, την οποία η Χαμάς αποδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Κατζ: «Τα ισραηλινά στρατεύματα στη Συρία παραμένουν σε ετοιμότητα» – Ένας νεκρός από επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν
Περίπου 60 στρατιώτες του Ισραήλ έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, σύμφωνα με το υπουργείο, που κατήγγειλε την «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας της χώρας και καταδίκασε αυτήν την «επικίνδυνη κλιμάκωση»
Συρία