Κόσμος

Ροχανί: Καταθέτω έναν “προϋπολογισμό αντίστασης” στις κυρώσεις των ΗΠΑ

Ο Χασάν Ροχανί κατέθεσε σήμερα στο κοινοβούλιο έναν, όπως τον χαρακτήρισε, "προϋπολογισμό αντίστασης" στις ασφυκτικές κυρώσεις που έχουν επιβάλλει στη χώρα του οι ΗΠΑ.

“Το επόμενο έτος, όπως και το τρέχον, ο προϋπολογισμός μας θα είναι ένας προϋπολογισμός αντίστασης και επιμονής κατά των κυρώσεων”, σημείωσε ο Ροχανί.

Ο προϋπολογισμός αυτός αποσκοπεί στην αντίσταση στις αμερικανικές κυρώσεις, περιορίζοντας την εξάρτηση από τις εξαγωγές πετρελαίου, διευκρίνισε ο Ιρανός πρόεδρος.

“Είναι ένας προϋπολογισμός αντίστασης στις κυρώσεις (…) με την ελάχιστη δυνατή εξάρτηση από το πετρέλαιο”, υπογράμμισε ο Ροχανί, σύμφωνα με δηλώσεις του που επικαλέστηκε η δημόσια τηλεόραση του Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε πέρυσι τις ΗΠΑ από διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις στη χώρα αυτή, οι οποίες επικεντρώνονται στον ζωτικής σημασίας πετρελαϊκό της τομέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου