Κόσμος

Σαλμάν Ρουσντί: Ο Μπόρις Τζόνσον καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στον συγγραφέα των «Σατανικών Στίχων»

Τον αποτροπιασμό του για την απόπειρα δολοφονίας του Σαλμάν Ρουσντί εκφράζει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. Ο διάσημος συγγραφέας που αποτελεί «κόκκινο πανί» για το Ιράν, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Νέα Υόρκη μετά την επίθεση με μαχαίρι.

Στη δήλωσή του για την επίθεση δολοφονίας του 75χρονου συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «Αισθάνομαι αποτροπιασμό που ο Σερ Σαλμάν Ρουσντί μαχαιρώθηκε ενώ εξασκούσε ένα δικαίωμα το οποίο δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε. Επί του παρόντος οι σκέψεις μου είναι με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Ελπίζουμε όλοι να είναι καλά», έγραψε ο Τζόνσον σε μήνυμά του στο Twitter.

https://twitter.com/BorisJohnson/status/1558148605206298624?s=20&t=Q2IfWWEUQelrQL7egxT-ag

Ο 75χρονος Ρουσντί δέχθηκε επίθεση την ώρα που ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. Ένας άνδρας όρμησε στη σκηνή και τον μαχαίρωσε στον λαιμό.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από αστυνομικό και συνελήφθη.

Ο συγγραφέας διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με την τελευταία (22:10) ενημέρωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: «Μπορεί να πάω στη Μέση Ανατολή το Σαββατοκύριακο» – Η εκεχειρία στη Γάζα «είναι πολύ κοντά» λένε αξιοματούχοι
Η εκεχειρία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ είναι «πάει πολύ καλά» λέει ο Τραμπ καθώς βασικοί σύμβουλοί του συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ανώφελη και επιζήμια» η υπουργική σύνοδος στο Παρίσι λέει το Ισραήλ - «Καμία συμφωνία για τη Γάζα δεν θα επιτευχθεί χωρίς τη συγκατάθεσή μας»
Υπουργική σύνοδος με πρωτοβουλία της Γαλλίας για τη μεταπολεμική Γάζα, με ΥΠΕΞ πέντε ευρωπαϊκών, πέντε αραβικών, καθώς και του Καναδά και της Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη της Γάζας