Κυριακή, 14 Απρ.
21oC Αθήνα

Σάλος στη Γερμανία: Αμερικανίδα γύρισε από διακοπές στην Ελλάδα και διέσπειρε τον κορονοϊό!

Σάλος στη Γερμανία: Αμερικανίδα γύρισε από διακοπές στην Ελλάδα και διέσπειρε τον κορονοϊό!

Οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί στη Γερμανία μια Αμερικανίδα, εργαζόμενη σε ξενοδοχείο στη Βαυαρία όπου φιλοξενούνται στρατιώτες των ΗΠΑ, η οποία αφού γύρισε από διακοπές στην Ελλάδα και ενώ είχε ύποπτα συμπτώματα Covid-19, «έσπασε» την καραντίνα και γύριζε στα… μπαρ!

Η 26χρονη Αμερικανίδα δεν κατηγορείται μόνο ότι έσπασε την καραντίνα αλλά και ότι διέσπειρε τον κορονοϊό, αφού αν και είχε ύποπτα συμπτώματα της ασθένειας που προκαλεί ο ιός (Covid-19), εκείνη γύριζε σε παμπ και μπαρ της πόλης Garmisch-Partenkirchen, στη Βαυαρία.

Η γυναίκα επέστρεψε στη Βαυαρία από διακοπές στην Ελλάδα στο τέλος Αυγούστου. Δεν είναι όμως σαφές αν μολύνθηκε στη χώρα μας ή στην πόλη της Βαυαρίας όπου μένει.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εξετάστηκε για Covid-19 αφού εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα. Της δόθηκαν οδηγίες να μείνει σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Αλλά εκείνη, σύμφωνα με όσα λέγονται από τις αρχές της πόλης τουλάχιστον, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις οδηγίες για καραντίνα και το ίδιο απόγευμα βγήκε έξω. Το επόμενο πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα του τεστ και ήταν θετική στον κορονοϊό.


Το ξενοδοχείο όπου εργάζεται η 26χρονη Αμερικανίδα

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ανάμεσα στα μπαρ τα οποία επισκέφτηκε η 26χρονη Αμερικανίδα είναι μια ιρλανδική παμπ και ένα κοκτέιλ μπαρ όπου γινόταν πάρτι καραόκε!

Τουλάχιστον 22 Αμερικανοί που μένουν στο ξενοδοχείο έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό. Η ειρωνεία είναι ότι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο έκλεισε για δυο εβδομάδες μετά τα κρούσματα, είχε διοργανωθεί πριν από μια εβδομάδα συνέδριο για το πως θα αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού στον αμερικανικό στρατό…

«Παρ’ ότι είχε συμπτώματα και της δόθηκε εντολή να μπει σε καραντίνα, έκανε νυχτερινή ζωή. Μόλυνε τουλάχιστον 22 Αμερικανούς. Θα είναι Ηράκλειος Άθλος να βρούμε όλα τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή και να τα ενημερώσουμε», δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Άντον Σπέερ.

Ήδη, σε ανθρώπους μεταξύ 18 και 35 ετών από την αγορά της πόλης έχει ζητηθεί να εξεταστούν και μέχρι την περασμένη Κυριακή 700 άτομα είχαν ανταποκριθεί στην έκκληση.

Ο δε υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διωχθεί και να πληρώσει πρόστιμο η 26χρονη Αμερικανίδα αν αποδειχτεί ότι αγνόησε τις εντολές για να μείνει σε καραντίνα.

Πηγή: Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις