Κόσμος

«Σαρώνει» την Ευρώπη ο κορονοϊός με περισσότερα από 15.000.000 κρούσματα

Πάνω από 15 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη μέχρι σήμερα 20:15 (ώρα Ελλάδας) μετά την πρώτη καταγραφή της μόλυνσης στην ήπειρο στις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η οποία βασίζεται στις κατά τόπους υγειονομικές αρχές.

Οι 52 χώρες της περιοχής αποτελούν την πιο πληγείσα στον κόσμο αναφορικά με τον αριθμό κρουσμάτων. Ακολουθεί η Λατινική Αμερική και Καραϊβική (12,1 εκατομμύρια μολύνσεις) και η Ασία (11,5 εκατομμύρια).

Συνολικά, περισσότερα από 55 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19 έχουν εντοπιστεί παγκοσμίως από την έναρξη της πανδημίας.

Η εξάπλωση του ιού, ωστόσο, φαίνεται να επιβραδύνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Στην περιοχή, κατά μέσο όρο περίπου 265.000 νέες ημερήσιες μολύνσεις καταγράφηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες, μείωση κατά 9% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ακυρώνεται το φεστιβάλ ανθισμένων κερασιών στο Φούτζι στην Ιαπωνία λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς τουριστών
Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, καταγράφηκαν επανειλημμένα περιστατικά όπως «εισβολή σε ιδιωτικές κατοικίες χωρίς άδεια για χρήσης της τουαλέτας», «ρίψη σκουπιδιών» και «αφόδευση σε ιδιωτικές αυλές σπιτιών»
Κερασιές στην Ιαπωνία