Κόσμος

Σε έξαρση η γρίπη στην Ιταλία

Το τελευταίο τριήμερο, επτά εκατομμύρια Ιταλοί έσπευσαν στον οικογενειακό τους γιατρό, διότι παρουσίαζαν συμπτώματα γρίπης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το ποσοστό αυτό παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016. Η Ιταλική Ομοσπονδία Παθολόγων, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών αποτελείται από ηλικιωμένους και άτομα με χρόνιες παθήσεις.

H εφημερίδα La Stampa γράφει, παράλληλα, ότι η μεγαλύτερη διάδοση της γρίπης αναμένεται να καταγραφεί στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ πολλοί γιατροί συμβουλεύουν τους πολίτες, σε περίπτωση που δεν παρουσιάζουν επιπλοκές, να μην πάρουν αντιβιοτικά και να μην σπεύδουν στα πρώτων βοηθειών. Αιτία της αύξησης των κρουσμάτων γρίπης, φέτος, είναι και το κύμα ψύχους που έπληξε όλες τις περιοχές της Ιταλίας, τις περασμένες ημέρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι