Κόσμος

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Χιλή – Έγινε αισθητός και στην Αργεντινή

Σεισμός 6,3 βαθμών Ρίχτερ καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην κεντρική Χιλή σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USDA). Δεν υπάρχουν ως τώρα αναφορές για μεγάλες ζημιές.

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 9:33 μ.μ. τοπική ώρα χθες Τρίτη (2:33 π.μ. ώρα Ελλάδας, σήμερα) και είχε επίκεντρο 79 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Κοκίμπο, και εστιακό βάθος 32 χιλιόμετρα υπό τον θαλάσσιο πυθμένα.

Μερικά σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό και κάποιες πέτρες έπεσαν στη λεωφόρο από το σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός στη γειτονική Αργεντινή. Ωστόσο, δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η περιοχή του Κοκίμπο επλήγη από σεισμό 8,3 βαθμών τον Σεπτέμβριο του 2015, ο οποίος κόστισε τη ζωή σε αρκετά άτομα και δημιούργησε ένα μικρό τσουνάμι, και ταλαιπωρείται από μικρότερους σεισμούς από τότε.

Η Χιλή βρίσκεται στη σεισμογενή περιοχή γνωστή ως Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, και είναι ο τόπος όπου έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος σεισμός σε ιστορικά χρόνια, μεγέθους 9.5 βαθμών, τον Μάιο του 1960. Ο σεισμός δημιούργησε ένα τεράστιο κύμα τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Πολεμική νύχτα για Ινδία και Πακιστάν: Το Νέο Δελχί έστειλε πυραύλους στο Κασμίρ – «Απάντησαν» με αντίποινα
Η Ινδία χτύπησε σε έξι τοποθεσίες στο Πακιστάν που απάντησε με πυρά πυροβολικού - Οκτώ Πακιστανοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι 35 έχουν τραυματιστεί από τα ινδικά πλήγματα, σύμφωνα με τον νέο επίσημο απολογισμό
Η Ινδία επιτέθηκε στο Πακιστάβ 3
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο