Κόσμος

Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στη Σουμάτρα

Σεισμός 6,5 Ρίχτερ συγκλόνισε τη Σουμάτρα της Ινδονησίας στις 11.06 (τοπική ώρα), χωρίς να δοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το επίκεντρο της δόνησης ήταν δυτικά της περιοχής Μπενγκούλου και σε βάθος περίπου 22 χμ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές. 

Η Ινδονησία πλήττεται συχνά από σεισμούς, καθώς βρίσκεται κοντά σε μεγάλο ρήγμα. Πέρυσι, 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σεισμό που χτύπησε την Παντάνγκ. 

Το 2004, τσουνάμι που εκδηλώθηκε βόρεια της Σουμάτρα μετά από σεισμό, στάθηκε αιτία να χάσουν τη ζωή τους 170.000 άτομα μόνο στην επαρχία Άτσεχ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Οικογένειες ομήρων διαδηλώνουν έξω από τα σπίτια υπουργών ζητώντας εκεχειρία στη Γάζα
Οι συγγενείς των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα απαιτούν άμεση κατάπαυση του πυρός και συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωσή τους, την ώρα που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνεχίζει να προετοιμάζει την επίθεση κατά της Γάζας
Διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ 2