Κόσμος

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Ισπανία

Στο ρυθμό των... Ρίχτερ χόρεψε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (25.01.2016) η Ισπανία, καθώς σημειώθηκε σεισμός 6,6 Ρίχτερ 162 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μάλαγα. Νωρίτερα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο είχε σημειωθεί σεισμοί 6,2 και 5,3 στο Στενό του Γιβραλτάρ, απέναντι από την Ισπανία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ανοιχτά της Μάλαγα υπολογίσθηκε στα 33 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS).

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται και αυτό το USGS, ο σεισμός ήταν 6,1 βαθμών και σημειώθηκε στη Μεσόγειο μεταξύ του Μαρόκου και της Ισπανίας, στα Στενά του Γιβλαρλάρτ δηλαδή.

Ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 04:22 τοπική ώρα (06:22 ώρα Ελλάδος) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 62 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Αλ Χοσέιμα του Μαρόκου και 164 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γιβραλτάρ, διευκρίνισε το USGS, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μέλος εγκληματικής οικογένειας ο δολοφόνος της Ουκρανής Ιρίνα Ζαρούτσκα στη Βόρεια Καρολίνα - Νέα στοιχεία
Με πλούσιο ποινικό μητρώο ο πατέρας και τα αδέλφια του 35χρονου Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ, που δολοφόνησε την 23χρονη μέσα στο τρένο - Ο ίδιος είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος τουλάχιστον 14 φορές στο παρελθόν
Φρικιαστικό βίντεο από δολοφονία Ουκρανής στη Βόρεια Καρολίνα
2
ΗΠΑ: Σάλος στο Fox News για τις δηλώσεις κατά των αστέγων – Ο Μπράιαν Κίλμιντ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό του
Ο Μπράιαν Κίλμιντ σόκαρε σε ζωντανή μετάδοση προτείνοντας να χορηγούνται θανατηφόρες ενέσεις σε άστεγους που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές – Μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη
Ο Μπράιαν Κίλμιντ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 3