Κόσμος

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στη Χιλή – video

Ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Πέμπτη (01.11.2018) τη Χιλή. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, ζημιές ή κίνδυνος για τσουνάμι.

Ο σεισμός στη Χιλή σημειώθηκε στις 19:21 τοπική ώρα (σ.σ. 00:21 ώρα Ελλάδας) σε μια περιοχή 38 χιλιόμετρα νότια της κοινότητας Καμίνια, στην περιφέρεια Ταραπακά, 1.800 χλμ. βόρεια του Σαντιάγο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, που έγινε επίσης αισθητός σε περιοχές στα σύνορα με το Περού και τη Βολιβία, εκτιμάται ότι ήταν 97 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός προκάλεσε πανικό στις πόλεις Αρίκα και Ικίκε, πάντως «δεν αναφέρθηκε καμιά ζημιά», ανέφερε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της λατινοαμερικάνικης χώρας (ONEMI).

Εξαιτίας του σεισμού σημειώθηκαν και κατολισθήσεις, όπως φαίνεται σε video που ανέβηκαν στα social media.

Από την πλευρά της, η υδρογραφική και ωκεανογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού της Χιλής ανέφερε ότι «τα χαρακτηριστικά» του σεισμού δεν πληρούν «τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε να προκληθεί τσουνάμι» στις ακτές της Χιλής.

Η Χιλή βρίσκεται σε μια περιοχή της υφηλίου όπου η σεισμική δραστηριότητα είναι πολύ έντονη και σεισμολόγοι έχουν προειδοποιήσει εναντίον του κινδύνου μεγάλου σεισμού στο βόρειο τμήμα της χώρας, λόγω της συσσώρευσης ενέργειας που δεν έχει εκλυθεί εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στην Ισπανία: Οι προειδοποιήσεις των μηχανοδηγών και ο σπασμένος σύνδεσμος ως «κλειδί» - Στους 41 οι νεκροί
Από τις 8 Αυγούστου του 2025 το συνδικάτο των Ισπανών Μηχανοδηγών, είχε ενημερώσει το υπουργείο Μεταφορών για «σοβαρές φθορές» και κραδασμούς - Τουλάχιστον τρεις σοροί είναι εγκλωβισμένες στα συντρίμμια
Στιγμιότυπο από βίντεο που παρέχει η Guardia Civil, με αστυνομικούς να συλλέγουν στοιχεία δίπλα στην σπασμένη ράγα στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων στην Ισπανία
7
Μακρόν για Τραμπ: Προτιμάμε τον σεβασμό από τους νταήδες – Παράθυρο για χρήση «εμπορικού μπαζούκα» κατά των ΗΠΑ
«Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη ανάπτυξη, χρειαζόμαστε περισσότερη σταθερότητα σε αυτόν τον κόσμο» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος που δεν σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Τραμπ στο Νταβός
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Νταβός