Κόσμος

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν

Σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την περιοχή Χίντου Κους στο Αφγανιστάν σύμφωνα με το EHA news. Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές του Πακιστάν και της Ινδίας.

Ο ισχυρότατος σεισμός έχει επίκεντρο τον ορεινό όγκο του Ινδοκαυκάσου (Χίντου Κους), κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν και το Τατζικιστάν, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε περίπου 190 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) και το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή υλικές ζημιές.

Κάτοικοι εγκατέλειψαν πανικόβλητοι τα σπίτια τους και πολλοί έψαλαν στίχους από το Κοράνι, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) στην πόλη Ραβαλπίντι του Πακιστάν, ενώ ανάλογες μαρτυρίες υπήρξαν και από τη Λαχόρη.

Άλλες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για σεισμό μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Σύμφωνα με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών.

Στις 22 Ιουνίου του 2022, σεισμός 5,9 βαθμών στην επαρχία Πακτίκα του Αφγανιστάν είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους και είχε αφήσει δεκάδες χιλιάδες άστεγους. Ήταν ένας από τους πιο φονικούς σεισμούς των τελευταίων δεκαετιών στο Αφγανιστάν.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Τραμπ για επανέναρξη του πολέμου: «Θα μελετήσω την πρόταση του Ιράν, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμη το τίμημα»
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν αποδεκτό, διότι δεν έχουν πληρώσει επαρκές τίμημα για όσα έχουν κάνει στην ανθρωπότητα, και στον κόσμο, τα τελευταία 47 χρόνια», είπε ο Τραμπ για το Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ψυχρός πόλεμος» Τραμπ – Ιράν με νέο ντόμινο δηλώσεων και στρατιωτικό πακέτο 8,6 δισ. δολαρίων σε συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Με τις διαπραγματεύσεις «να κρέμονται σε μία κλωστή», και παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, ο Τραμπ ενέκρινε πολεμικό πακέτο - μαμούθ σε Ισραήλ, Κατάρ, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ντόναλντ Τραμπ
Ρεπουμπλικανοί κατά Τραμπ για την απόσυρση 5.000 στρατιωτών από βάσεις στη Γερμανία: «Στέλνει λάθος μήνυμα στον Πούτιν»
Ρεπουμπλικανοί βουλευτές καλούν τον Τραμπ να στείλει τα στρατεύματα στα ανατολικά - Η Γερμανία αποκαλεί την απόφαση «κλήση αφύπνισης» που «δεν συνιστά λόγο πανικού»
Αμερικανικά στρατεύματα στην Γερμανία
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ 7