Κόσμος

Σεισμός στην Ιταλία: Φεύγουν άρον άρον από την χώρα Έλληνες φοιτητές [pics]

Τριάντα Έλληνες φοιτητές ταξιδεύουν ήδη από την Ανκόνα για την Πάτρα και πολλοί άλλοι επιστρέφουν με πλοία εντός της ημέρας εξαιτίας του μεγάλου σεισμού στην Ιταλία αλλά και των εκατοντάδων μετασεισμικών δονήσεων που συνταρράσσουν από την Τετάρτη την χώρα.

Δεκάδες ήταν οι μετασεισμικές δονήσεις, κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, στην κεντρική Ιταλία. Με απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, οι άστεγοι μεταφέρονται σε ξενοδοχεία, διότι, λόγω των αρκετά χαμηλών θερμοκρασιών και τη σταδιακή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, δεν είναι δυνατή η παραμονή τους σε καταυλισμούς με σκηνές.

Πολλοί κάτοικοι, όμως, θέλησαν να παραμείνουν κοντά στα σπίτια τους, και να κοιμηθούν μέσα σε αυτοκίνητα, φοβούμενοι ότι δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να επιστρέψουν, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, στα χωριά και στις κωμοπόλεις τους.

Παράλληλα, έχουν ήδη αναχωρήσει από το λιμάνι της Ανκόνα, με προορισμό την Πάτρα, τριάντα Έλληνες που φοιτούν στο πανεπιστήμιο του Καμερίνο. Πολλοί άλλοι αναμένεται να αναχωρήσουν, πάντα με φέρι μποτ, κατά τη σημερινή ημέρα.

Ο Ιταλός υπουργός Υποδομών, Γκρατσιάνο Ντελρίο, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο», τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει ότι κατανοεί την ανάγκη να γίνουν νέες, έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση των σεισμών. Ο Ντελρίο επιβεβαιώνει ότι για να μπορέσει να ολοκληρωθεί μια ουσιαστική αντισεισμική θωράκιση όλων των κτιρίων της χώρας, θα απαιτούνταν περίπου τριακόσια πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ. «Θα πρέπει όμως να εντοπίσουμε τις κύριες προτεραιότητες, και αυτές, σε μια πρώτη φάση, είναι τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα δημόσια κτήρια», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Υποδομών.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Πούτιν» – Πυρά κατά την Ισπανία και την Κίνα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε αρκετούς διεθνείς εταίρους, ασκώντας σφοδρή κριτική κατά σειρά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, την ισπανική κυβέρνηση και την Κίνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 1
Ο Νικολά Σαρκοζί στο κατώφλι της φυλακής «La Santé» – Ένα μνημείο ιστορίας, σκανδάλων και πολιτικών πτώσεων στη Γαλλία
Καταδικασμένος σε πέντε χρόνια φυλάκιση για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να οδηγηθεί στις 21 Οκτωβρίου στη φυλακή «La Santé», στο Παρίσι
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί 7
Γάζα: Βίντεο φρίκης της Χαμάς – Εκτέλεση οκτώ «συνεργατών» του Ισραήλ μετά την εκεχειρία
Το ισλαμιστικό κίνημα έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν την εκτέλεση οκτώ Παλαιστινίων κατηγορούμενων για συνεργασία με το Ισραήλ – Μια επίδειξη ισχύος σε μια κατεστραμμένη Γάζα, όπου η εκδίκηση αντικαθιστά τη δικαιοσύνη
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς 2