Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Βρέθηκε νεκρός ο ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu στην πόλη Χατάι

Ο ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu στην πόλη Χατάι Μπουράκ Μιλί, η σύζυγός του και η πέντε μηνών κόρη τους έχασαν τη ζωή τους χθες, Πέμπτη, μετά τους δύο σεισμούς τα επίκεντρα των οποίων ήταν στις περιοχές Παζαρτσίκ και Ελμπιστάν της νότιας επαρχίας Καχραμανμαράς στην Τουρκία.

Ο Μπουράκ Μιλί, 31 ετών, η σύζυγός του Αϊσέν Μιλί 30 ετών και η κόρη τους Εϊλούλ Λίνα βρέθηκαν στα ερείπια του διαμερίσματός τους στην περιφέρεια της Ισκεντερούν (Αλεξανδρέτα) της επαρχίας Χατάι.

Τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης και εθελοντές ανέσυραν τα άψυχα σώματα της οικογένειας Μιλί την τέταρτη μέρα του σεισμού.

Τα πτώματα του Μπουράκ Μιλί, της συζύγου του και του μωρού τους διακομίστηκαν στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.

Ο Μπουράκ Μιλί, που ήταν απόφοιτος της Σχολής Τεχνικής Εκπαίδευσης Ισκεντερούν του Πανεπιστημίου Μουσταφά Κεμάλ της Χατάι, είχε παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις στα σύνορα με τη Συρία καθώς και στη Χατάι.

Ο εκλιπών, ο οποίος διέθετε επίσης διαπιστευτήρια πολεμικού ανταποκριτή, είχε γράψει πολλά ρεπορτάζ και είχε πάρει φωτογραφίες, που είχαν κάνει αίσθηση σε διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας ακύρωσε όλες τις εμφανίσεις της, επιδεινώνεται η κατάσταση υγείας της αδερφής της Ειρήνης
Η μητέρα του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας θέλει να βρίσκεται στο πλευρό της μικρότερης αδερφής της, της 83χρονης πριγκίπισσας Ειρήνης - Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν στις 7 Φεβρουαρίου 2025, στην Αθήνα, στον γάμο του ανιψιού της, Νικόλαου Ντε Γκρες με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη
H βασίλισσα Σοφία με την αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη
Ερφάν Σολτανί, ο 26χρονος διαδηλωτής στο Ιράν που θέλει να κρεμάσει ο Χαμενεΐ και θα περάσει μόλις 10 τελευταία λεπτά με την οικογένειά του
Καταδικάστηκε σε θάνατο χωρίς δίκη, χωρίς δικηγόρο και η εκτέλεσή του με απαγχονισμό έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2026
Ο Ερφάν Σολτανί