Κόσμος

Σεργκέι Λαβρόφ: Υπαρκτή η απειλή απευθείας σύγκρουσης πυρηνικών δυνάμεων με καταστροφικές συνέπειες

Το «φόβητρο» της πυρηνικής απειλής επισείει και πάλι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ρίχνοντας φυσικά το φταίξιμο στη Δύση και το ΝΑΤΟ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα την «πυρηνική απειλή» χρησιμοποιούσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και – κυρίως – ο συνεργάτης του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με τον Σεργκέι Λαβρόφ να ακολουθεί πιο ήπια ρητορική.

Έτσι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών μάλλον εξέπληξε σήμερα δηλώνοντας ότι το ΝΑΤΟ συνιστά μια «σοβαρή απειλή» για τη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως οι πολιτικές της Δύσης εγείρουν κίνδυνο για μια «απευθείας σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων με καταστροφικές συνέπειες».

Ο Λαβρόφ εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον απέρριψε συνομιλίες με τη Μόσχα για τη «στρατηγική σταθερότητα» – μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε ότι, χωρίς απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων του κόσμου, ο κίνδυνος για την παγκόσμια ασφάλεια θα αυξηθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν ακόμη ένα τάνκερ με πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα – Κλιμακώνεται η ένταση στην Καραϊβική
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι τα δύο πρώτα πετρελαιοφόρα που κατασχέθηκαν λειτουργούσαν στη μαύρη αγορά και προμήθευαν πετρέλαιο σε χώρες που υπόκεινται σε κυρώσεις.
Τάνκερ