Κόσμος

Σερβία: Οκτώ νεκροί μετά από φωτιά σε γηροκομείο στο Βελιγράδι

Οι έρευνες των αρχών για την φονική φωτιά στο γηροκομείο βρίσκονται σε εξέλιξη

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 7 τραυματίστηκαν μετά από τεράστια φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας (20.01.2025) σε γηροκομείο στο Βελιγράδι.

Η φωτιά ξέσπασε στο γηροκομείο που βρίσκεται στο Μπαράγεβο του Βελιγραδίου, στις 04:30 το πρωί, σημαίνοντας συναγερμό στην πυροσβεστική η οποία έσπευσε για να απεγκλωβίσει τους ηλικιωμένους.

Δυστυχώς οι φλόγες πρόλαβαν να καταστρέψουν μεγάλο τμήμα του χώρου με αποτέλεσμα οι 8 ηλικιωμένοι να βρουν τραγικό θάνατο και ακόμη 7 να τραυματιστούν σοβαρά.

Οι πρώτες εικόνες από το γηροκομείο είναι αποκαρδιωτικές. Σεντόνια και παπλώματα είναι απανθρακωμένα στην άκρη του δρόμου ενώ στην περιοχή η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω του καπνού και της στάχτης, αναφέρει το blic.

Ο υπουργός Εργασίας της Σερβίας, Νεμάνια Στάροβιτς, σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε πως η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό αν και κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής.

«Δυστυχώς οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά. Οφείλω να χαιρετίσω την ταχεία αντίδραση των υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες έσωσαν, ή μάλλον απομάκρυναν, 13 ανθρώπους. Πριν απ’ όλα όμως, θα ήθελαν να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Νεμάνια Στάροβιτς.

Οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να αποδειχθεί ποια ήταν τα αίτια που προκάλεσαν την φονική φωτιά.

«Είναι μια μεγάλη τραγωδία, αλλά θα μπορούσε να είναι χειρότερα», τόνισε ο Λούκα Κάουσιτς, ο επικεφαλής του τομέα καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της Σερβίας, μία δήλωση που δικαιολογείται αν σκεφθεί κανείς πως στο συγκεκριμένο γηροκομείο έμεναν τουλάχιστον 40 ηλικιωμένοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν με τις απειλές στα Στενά του Ορμούζ μετατρέπει τη γεωγραφία σε παγκόσμιο οικονομικό όπλο και το θαλάσσιο δρόμο σε ναρκοπέδιο
Πώς ένα μεμονωμένο κράτος έχει επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία λόγω γεωγραφικής θέσεις - Η εξέλιξη του πολέμου την 13η μέρα του και οι δηλώσεις των ηγετών του Ισραήλ, των ΗΠΑ και του Ιράν
Το δεξαμενόπλοιο Callisto, αγκυροβολημένο στο λιμάνι Sultan Qaboos, καθώς η κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ έχει μειωθεί, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν, στη Μουσκάτ του Ομάν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι η νέα μαριονέτα των Φρουρών της Επανάστασης»
«Εξοντώσαμε τον παλιό τύραννο, και ο νέος τύραννος, η μαριονέτα των Φρουρών της Επανάστασης, δεν μπορεί να εμφανιστεί δημόσια», είπε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο IDF επιβεβαιώνει ότι στόχευσε και εξουδετέρωσε μέλη της ιρανικής Basij σε επιθέσεις στην Τεχεράνη – Δείτε βίντεο
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν αρκετά μέλη των εσωτερικών δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν και της Basij που ήταν σταθμευμένα στα σημεία ελέγχου
IDF