Κόσμος

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Κωνσταντινούπολη! Συγκλονιστικό βίντεο

Χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ και καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν σήμερα την Κωνσταντινούπολη σε μια σφοδρή καταιγίδα που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, να ξεριζωθούν δέντρα και να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, έγραψε η εφημερίδα Daily Sabah. Επιπλέον, οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ατατούρκ ανεστάλησαν.
Πολλές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης πλημμύρισαν. Αυτοκίνητα και λεωφορεία βυθίστηκαν κάτω από χείμαρρους λάσπης ή ακινητοποιήθηκαν. Η έντονη χαλαζόπτωση επιδείνωσε την ήδη δύσκολη κατάσταση.
Στα πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk διακρίνεται ένα αστικό λεωφορείο να έχει χαθεί σχεδόν ολόκληρο κάτω από το νερά κοντά σε μια γέφυρα στη συνοικία Ουνκαπανί. Ορισμένοι από τους επιβάτες εγκατέλειψαν το όχημα επιχειρώντας να διασχίσουν τον πλημμυρισμένο δρόμο πεζή, ενώ άλλοι σκαρφάλωσαν πάνω στην οροφή για να σωθούν.
Σε ένα άλλο βίντεο, ένας καταρράκτης από χαλάζι και βροχή καλύπτει τις σκάλες του σταθμού του μετρό Ταξίμ.
Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε ο τείχος ενός παλιού νεκροταφείου κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, σύμφωνα με τη Daily Sabah.
Ένας μεγάλος γερανός ανετράπη επίσης στο λιμάνι Χαϊνταρπασά, κοντά στη νότια είσοδο του Βοσπόρου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να ξεσπάσει φωτιά που τέθηκε αργότερα υπό έλεγχο.
Είναι η δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα που κατακλυσμιαίες βροχές είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS