Κόσμος

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Πένθος για τον θάνατο του – Για πρώτη φορά σταματάει η κοινοβουλευτική δραστηριότητα για μια εβδομάδα

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αναφέρεται σε κεντρικό άρθρο της στο πολυήμερο πένθος που πρόκειται να τηρηθεί στην Ιταλία για τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και αύριο Τετάρτη, ενώ για την αυριανή ημέρα, κατά την οποία θα γίνει η κηδεία του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει παράλληλα ότι ακυρώθηκαν τουλάχιστον για ένα τριήμερο οι διάφορες υποχρεώσεις όλων των υπουργών, ενώ στη Βουλή και στη Γερουσία της Ρώμης οι ψηφοφορίες θα σταματήσουν συνολικά για μια εβδομάδα.

Αργότερα αναμένεται να μεταβεί στην βίλα του ‘Αρκορε, όπου έχει μεταφερθεί η σορός του εκλιπόντος πολιτικού, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι. Στην έπαυλη βρίσκονται μόνον στενοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Μπερλουσκόνι.

Ο δε μεγαλύτερος γιος του «Καβαλιέρε», ο Πιερσίλβιο Μπερλουσκόνι, σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού ομίλου Μέντιασετ, μεταξύ των άλλων, τόνισε:

«Θεωρούσε την επιχείρηση αυτή σαν ένα δικό του παιδί. Ο πατέρας μου, ο ιδρυτής μας, σας αγαπούσε ανέκαθεν όλους, έναν προς έναν, ξεχωριστά. Η υποχρέωσή μας τώρα είναι να ακολουθήσουμε τα άσβηστα χνάρια του και να δουλέψουμε, να δουλέψουμε, να δουλέψουμε. Με ενθουσιασμό και σεβασμό».

Xθες βράδυ, οι κύριες εκπομπές της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai -και φυσικά των ιδιωτικών καναλιών του ομίλου Μediaset- ήταν αφιερωμένες στη επιχειρηματική και πολιτική πορεία του μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού.

Στην κηδεία, τέλος, η οποία θα γίνει το απόγευμα της Τετάρης στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η πρέσβης μας στην Ιταλία Ελένη Σουρανή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Maran Homer: Αυτό είναι το ελληνόκτητο πλοίο που χτυπήθηκε από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Η ανακοίνωση της εταιρείας
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το πλοίο του Ομίλου Αγγελικούση χτυπήθηκε από drone στη γέφυρα. Την επίθεση φέρεται να πραγματοποίησαν Ουκρανοί ως αντίδραση στην αμερικανική άρση των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο
Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο που χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα 5
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου
Φαίνεται πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αμερικανικό εκτοξευτήρα – Δεν έχει διευκρινιστεί αν την επίθεση την εξαπέλυσε ο στρατός του Μπαχρέιν ή των ΗΠΑ οι οποίες έχουν βάσει στην χώρα
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου
Εικόνες από το χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη - Αναφορές ότι επλήγη και το ελικοδρόμιο
Σύμφωνα με το Reuters και το Associated Press, πύραυλος χτύπησε την πρεσβεία, ενώ όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, το κτίριο της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής χτυπήθηκε από drone
Πυκνός καπνός βγαίνει από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη