Κόσμος

Σιρόπι για τον βήχα υπεύθυνο για τους θανάτους δεκάδων παιδιών; Έρευνα σε Ινδονησία, Γκάμπια και ΠΟΥ

Μια σειρά θανάτων ανηλίκων στη Τζακάρτα έχουν προβληματίσει την Ινδονησία αλλά και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι αρχές της Ινδονησίας έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με 20 θανάτους παιδιών που προκλήθηκαν από σοβαρές νεφρικές βλάβες φέτος. Στο στόχαστρο είναι ένα σιρόπι για τον βήχα.

Η έρευνα ξεκίνησε την ώρα που οι αρχές στη Γκάμπια ανακοίνωσαν 70 θανάτους παιδιών από οξεία νεφρική ανεπάρκεια αφού κατανάλωσαν σιρόπι για τον βήχα και την καταρροή, το οποίο παράγει η ινδική φαρμακευτική εταιρεία Maiden.

Η Ινδονησία θα συντονίσει την έρευνά της με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι, έπειτα από ανάλυση που διενεργήθηκε σε τέσσερα σιρόπια της Maiden, εντοπίστηκαν «απαράδεκτα» ποσοστά διαιθυλενογλυκόλης και αιθυλενογλυκόλης, ουσιών που μπορεί να αποδειχθούν τοξικές και να οδηγήσουν σε νεφρική ανεπάρκεια.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ινδονησίας (BPOM) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα σιρόπια αυτά δεν εισάγονται στη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας σημείωσε ότι επικοινωνεί με ειδικούς του ΠΟΥ οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση της Γκάμπιας και έχει συστήσει ομάδα μαζί με την παιδιατρική ένωση της Ινδονησίας (IDAI) και ένα νοσοκομείο της Τζακάρτας προκειμένου να εξετάσουν την αιτία των θανάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 40 παιδιά σε όλη τη χώρα εμφάνισαν σοβαρές νεφρικές βλάβες, ωστόσο δεν διευκρινίστηκε πότε αναφέρθηκε το πρώτο περιστατικό.

Η IDAI ανακοίνωσε στην εφημερίδα Kompas της Ινδονησίας ότι από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο έχουν καταγραφεί 131 περιστατικά και πρόσθεσε ότι αυτά δεν συνδέονται με τα περιστατικά στη Γκάμπια.

Το υπουργείο Υγείας επεσήμανε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι αιτία της ασθένειας των παιδιών πιθανόν να είναι η δηλητηρίαση, αλλά πρόσθεσε ότι χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω έρευνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλοπή στο Λούβρο: Οι διαβεβαιώσεις Μακρόν για την ανάκτηση των κοσμημάτων του Στέμματος και ο κωδικός «Louvre» σε σύστημα ασφαλείας
Σύμφωνα με το ABC, ο κωδικός για τις κάμερες ασφαλείας στο Λούβρο ήταν «louvre», γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για όλα τα συστήματα ασφαλείας ενός εκ των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου
Το παράθυρο από το οποίο μπήκαν οι κλέφτες στο Λούβρο
Τραγωδία στην Τουρκία: 6 νεκροί και 1 τραυματίας από φωτιά σε εργοστάσιο αρωμάτων – Δείτε βίντεο από την πύρινη κόλαση
«Ακούστηκε έκρηξη, είδα άνθρωπο να καίγεται» λέει αυτόπτης μάρτυρας - Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των θυμάτων ούτε η κατάσταση των τραυματιών
Φωτιά
Ανανεώθηκε πριν 18 λεπτά