Κόσμος

Σκίτσο – πρόκληση του Μπέμπε Γκρίλλο: Συγκρίνει τον Ρέντσι με τον Αντρέα Λούμπιτς

Οργή αλλά και σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέμπε Γκρίλλο, ο οποίος λίγο - πολύ μέσω του σκίτσου του συγκρίνει τον πιλότο-δολοφόνο με τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Ο Γκρίλλο, ο οποίος είναι γνωστός για τον ιδιαίτερο και καυστικό πολιτικό του λόγο, μόλις λίγες μέρες μετά την φρικτή αεροπορική τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 150 αθώους ανθρώπους, έκανε αυτή την ατυχή σύγκριση.

Με λίγα λόγια, ο Γκρίλλο θέλει να τονίσει ότι οι χειρισμοί του Ματέο Ρέντσι πρόκειται να συντρίψουν την Ιταλία όπως ακριβώς έκανε και ο Λούμπιτς.

Μέσω του προσωπικού του blog ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στον Αντρέα Λούμπιτς, τον συγκυβερνήτη του Airbus A320 της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις και τον Ματέο Ρέντσι που συντρίβει την Ιταλία. Πρόκειται για δύο άντρες μόνους στο τιμόνι. Αμφότεροι έχουν κλειστεί μέσα αποκλείοντας κάθε εξωτερική παρέμβαση. Από το εσωτερικό του πιλοτηρίου ο Λούμπιτς έκλεισε την πόρτα του κόκπιτ και ο Ρέντσι απέκλεισε τη Γερουσία και κάθε εσωτερική αντιπολίτευση και έχει μετατρέψει τη Βουλή ως απλό όργανο επικύρωσης νόμων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε μετά από 52 χρόνια από τη θέση του ηγούμενου της Μονής Σινά ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
«Νοερά στέκομαι γονατιστός και δακρυσμένος μπροστά στην ιερή λάρνακα με τα πάντιμα λείψανα της μάνας και τροφού μου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης - Για τα υπόλοιπα περιμένω να μιλήσει ο ουρανός», αναφέρει στην επιστολή του
Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
Άνοιξε η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι – Ο σύντροφός του κληρονομεί μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας του
Η διαδοχή του Ιταλού δημιουργού χαράζει μια νέα ισορροπία ανάμεσα στον σύντροφό του Λέο Ντελ’ Όρκο, τους οικογενειακούς κληρονόμους και το ίδρυμά του, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή είσοδο της LVMH
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι 3
Ο τελευταίος άνθρωπος που αντιπαρατέθηκε με τον Τσάρλι Κερκ πριν τη δολοφονία του ξεσπά: «Διαφωνούσα μαζί του, αλλά ήταν άνθρωπος»
Ο 29χρονος Χάντερ Κόζακ, φοιτητής μαθηματικών, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Κερκ στη σκηνή του πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ στις ΗΠΑ
Τέντα