Κόσμος

Σκοπιανό ΣτΕ: Κανονικά το δημοψήφισμα – Απέρριψε προσφυγές κατά της διεξαγωγής του

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της πΓΔΜ απέρριψε σήμερα τις προσφυγές που αμφισβητούσαν τη νομιμότητα της απόφασης της Βουλής της χώρας σχετικά με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου.

Τις προσφυγές είχαν καταθέσει ένα εξωκοινοβουλευτικό αριστερό κόμμα, μία εθνικιστική πολιτική οργάνωση και ένας ιδιώτης. Πλέον, με την απόρριψη των προσφυγών από το Συνταγματικό Δικαστήριο, η οποία ήταν αναμενόμενη, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα έχει την εξής διατύπωση: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με αποδοχή της Συμφωνίας ανάμεσα στην Δημοκρατία της Μακεδονίας και την Ελλάδα;».

[read4more]

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων σχολιάζουν ότι η επίσκεψη του Ζόραν Ζάεφ στην Ουάσιγκτον και η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ αποτελούν σημαντική μορφή στήριξης από τις ΗΠΑ ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου.

Την Δευτέρα είχε επισκεφθεί τα Σκόπια και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο επικείμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ερντογάν γυρίζει την πλάτη στην πρόσκληση Χριστοδουλίδη – «Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη “νότια” Κύπρο»
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν θέλει λύση. Δεν θέλει ισότητα και δικαιοσύνη. Θέλει να κάνει τους Τουρκοκύπριους παρίες στην ίδια τους την πατρίδα»
Ο Ταγίπ Ερντογάν
Εικόνες και βίντεο από τη συντριβή αεροσκάφους σε σχολείο στο Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 19 νεκροί, δύο παιδιά ανάμεσά τους
Πάνω από 100 τραυματίες, 20 σε κρίσιμη κατάσταση - «Ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος. Νιώσαμε μια δόνηση σαν σεισμό. Και κατόπιν όλα τυλίχθηκαν στις φλόγες» περιέγραψε 18χρονος
Μπαγκλαντές