Κόσμος

Σκωτία: Αισιόδοξη είναι η πρωθυπουργός για νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας το 2023

Αισιόδοξη δηλώνει η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζιον, για το ενδεχόμενο να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2023.

«Ναι είμαι αισιόδοξη ότι αυτό μπορεί να συμβεί», απάντησε η πρωθυπουργός της Σκωτίας σε συνέντευξή της στο BBC όταν ερωτήθηκε για το αν είναι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα της δικαστικής απόφασης σχετικά με το δημοψήφισμα.

«Ας περιμένουμε να δούμε τι θα πει το δικαστήριο. Είμαι αισιόδοξη ότι η Σκωτία θα γίνει ανεξάρτητη», είπε η Νίκολα Στέρτζιον.

Μια ήττα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας θα σημαίνει για την ίδια ότι το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) θα πρέπει να δώσει μάχη στις εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου που θα διεξαχθούν το 2024, αποκλειστικά σε μία πλατφόρμα για το αν η Σκωτία θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη.

scotland minister r

Έτσι, θα μετατρέψει την εκλογική διαδικασία σε ένα «εκ των πραγμάτων» δημοψήφισμα, κάτι που αποτελεί την τελευταία διαθέσιμη επιλογή για την ίδια.

«Αυτό δεν είναι η προτίμησή μου», είπε στο BBC και πρόσθεσε ότι «αν ο δρόμος με τον οποίον θα είναι σωστό να εξετάσουμε και να αποφασίσουμε για αυτό το ζήτημα, που είναι ένα νόμιμο συνταγματικό δημοψήφισμα εμποδιστεί… η επιλογή τότε, είναι απλή: Φέρνουμε την υπόθεση στους ανθρώπους σε μία εκλογή ή εγκαταλείπουμε τη δημοκρατία στη Σκωτία και θέλω να ξεκαθαρίσω σήμερα ότι ποτέ, ποτέ, δεν θα εγκαταλείψω τη δημοκρατία στη Σκωτία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραυματίστηκαν επιβάτες πτήσης της JetBlue Airways – Οι πιλότοι έκαναν αναγκαστική προσγείωση στη Φλόριντα
Το αεροσκάφος, ένα Airbus A320, εκτελούσε την πτήση 1230 και είχε αναχωρήσει από το Κανκούν του Μεξικού με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι στο Νιου Τζέρσεϊ
Αεροσκάφος της JetBlue Airlines
Axios: «Προ των πυλών» η σύσταση διεθνούς ασφάλειας στη Γάζα – Οι προϋποθέσεις, το «ναι» της Χαμάς και ο ρόλος της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ πιέζουν για την οριστικοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία διεθνούς δύναμης ασφαλείας, με διάφορες χώρες να είναι διατεθειμένες να στείλουν στρατεύματα προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη στη Γάζα
Μια λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μια κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας.